Ваня Колева обсъди Национална стратегия за младежта с младежите във Видин

Мисля, че сме една от общините, която осигурява най-добри условия за спортуване, каза кметът Огнян Ценков

Ваня Колева обсъди Национална стратегия за младежта с младежите във Видин
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева се срещна с младите хора на Видин, за да дискутира бъдещата Национална стратегия за младежта (2020-2030) #ЗаЕдно.
 
На срещата присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков, областният управител на Oбласт Видин Албена Георгиева, председатели на неправителствени организации, ученици и студенти.
 
„Много съм впечатлена от младите хора в Северозападна България. Има много младежи с гражданска позиция и ясни критерии какво очакват да присъства в този стратегически документ и какви според тях трябва да бъдат националните приоритети на младежките политики“, заяви Колева, като подчерта, че младите хора в България знаят какво искат и знаят как да го постигнат.
 
 
Зам.-министър Ваня Колева допълни, че Министерство на младежта и спорта (ММС) работи усилено по изготвянето на новата Национална стратегия за младежта (2020-2030) в партньорство с неправителствения сектор и всички заинтересовани страни.
 
Срещата започна с презентация на постигнатите досега резултати по отношение на младежките политики и продължи с дискусия. Бяха засегнати теми като спадащия процент на младежите, които напускат страната, активната гражданска позиция, както и спортната инфраструктура.
 
 
Кметът на Община Видин Огнян Ценков благодари на Правителството и на ММС за сътрудничеството и добрата комуникация. "Мисля, че сме една от общините, която осигурява най-добри условия за спортуване“, заяви той като даде за пример ремонта на гребната база на стойност 335 000 лева. 
 
„Имаме над 70 спортни площадки, стадион “Георги Бенковски, закрита лекоатлетическа писта, имаме уникална спортна зала, а в момента изграждаме и още две спортни зали в “Цар Симеон Велики” и в ПМГ“, допълни Огнян Ценков и подчерта, че бъдещето на младите хора е приоритет за местната власт.
 
 
Областният управител на Област Видин Албена Георгиева също благодари на ММС за провеждането на тази среща. „Убедена съм, че след като тези дискусии се провеждат точно в този формат, именно визията на младите хора за бъдещето развитие на регионите ще залегне в стратегическите документи“, допълни тя.
 
Във втората част на срещата младежите имаха възможност да дискутират по групи предизвикателствата, с които се срещат в съответната област. По метода „Дърво на проблемите“ те представиха своите идеи за справяне с тях. Основен акцент младежите поставиха върху иновативните подходи в образованието и преподаването на учебния материал, възможността за повече платени стажове, условията за физическа активност и свободен достъп до спортните съоръжения и информираността на младежите в малките населени места.
 
 
Срещи с младежи предстоят в редица области на страната, където вниманието отново ще бъде насочено към гласа на младите.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки