СЕНЗАЦИЯ: Унгария надви Хърватия пред погледа на Орбан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Празник в Будапеща след фамозен обрат срещу вторите в света

СЕНЗАЦИЯ: Унгария надви Хърватия пред погледа на Орбан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Унгария поднесе голямата изненада във втория кръг на квалификациите за Евро 2020, постигайки страхотен домакински обрат срещу финалиста на последното световно първенство Хърватия с 2:1.

Пред пълния до краен предел стадион в Будапеща домакините се озоваха в ролята на догонващи в резултата още в 13-ата минута, когато Анте Ребич откри резултата след пас на Андрей Крамарич.

После обаче момчетата на италианския селекционер Марко Роси възхитиха всички над 20 00 зрители на „Групама Арена“, сред които бе и унгарският премиер Виктор Орбан.

В 34-ата минута ветеранът Адам Салай вкара своя гол №20 за националния отбор и изравни, а в 76-ата с дебютното си попадение за родината Мате Паткай оформи крайния резултат и даде повод за празненства в цялата страна.

Иначе двата отбора изиграха равностойно първо полувреме.  В 13-ата минута Лука Модрич проби отдясно и намери в пеналта Крамарич, който не можа да нанесе удар, но така прати топката към Ребич и той откри, въпреки претенциите на домакините за засада, каквато повторенията показаха, че нямаше. 

После обаче Салай израни в 34-тата след страхотна асистенция на капитана Джуджак, който изигра стотния си мач за Унгария и изведе своя съотборник с хитър пас по земя. Нападателят на Хофенхайм стреля под плонжа на Калинич, който не успя да се намеси добре - 1:1 За Салай това бе пети гол в последните му пет мача за Унгария. 

Второто полувреме започна равностойно и головите положения липсваха. В 76-ата минута домакините нанесоха своя удар, след като Паткай се пребори за една рикоширала след негов удар топка и я прати във вратата на Калинич. 

В 80-ата минута като по чудо не се стигна и до трети гол в хърватската врата след едно неразбирателство в защита между Перишич и Ракитич, което позволи на резервата Калмар да отиграе, но неговият удар се отби в тялото на хърватския страж.

В крайна сметка обаче Унгария изненадващо взе три точки, колкото имат още Словакия, Уелс и хърватите, докато последният Азербайджан е с нула в своя актив. 

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки