Красен Kралев започва проверка срещу федерацията на скандалния професор от НСА

Ето за какво става дума

Красен Kралев започва проверка срещу федерацията на скандалния професор от НСА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев възложи проверка на цялостната дейност на Българската федерация по крикет (БФК) за периода от 01.01.2016 г. до 31.12.2018 г. Сигналът до министъра е подаден на 13.02.2019 г. от Национална гражданска инициатива “Системата ни Убива”.

 

В писмото е посочено, че “Сдружение Юнайтед Крикет Клуб-София”, представлявано от Сеиф Ур Рехман, е изключено от членство във Федерацията  по крикет при неизяснени обстоятелства. Сигналът включва съмнения относно “прозрачността в управлението на БФК”. НГИ “Системата ни убива” настояват за проверка на фактите и обстоятелствата в подадения от тях сигнал.

 

Веднага след получаване на писмото от  “Системата ни убива” по заповед на министър Кралев е започване процедурата по стартиране на проверка от Инспектората към Министерство на младежта и спорта (ММС). Даден е срок на БФК да предостави цялата изискана документация за посочения период в срок до 01.04.2019 г. като ММС се задължава след приключване на проверката на БФК резултатите от нея да бъдат предоставени на подателя на сигнала.

 

В рамките на днешната протестна демонстрация пред сградата на ММС, където се помещава офисът на БФК, представителите на “Системата ни убива” и  председателя на “Сдружение Юнайтед Крикет Клуб-София” Сеиф Ур Рехман бяха поканени за разговор от заместник-министъра на младежта и спорта Стоян Андонов. В срещата участваха и директорът на Дирекция “Регионална координация и контрол” Александър Александров и директорът на Дирекция “Спорт за всички  и спорт за учащи” Красимира Бунджулова.  Представителите на ММС запознаха присъстващите с хода на назначената проверка на БФК и с редицата програми на Министерството, насочени към хората в неравностойно положение. Зам.-министър Андонов подчерта ангажимента на ММС към хората с увреждания като даде за пример подкрепата към българските участници в Световните летни игри “Спешъл олимпикс”. Бе изтъкнато, че за първи път през 2016 г. по идея на министър Красен Кралев е създадена “Програма за развитие на спорта на хора с увреждания”, която финансира всички спортни дейности.

 

“Готови сме да направим всичко, което е в правомощията на Министерството, за да спортуват децата със специални потребности”, заяви Стоян Андонов.  Зам.-министърът бе поканен да присъства на демонстрация на крикет на маса.

 

Президент на БФ Крикет е скандално известният проф. Николай Колев, бивш преподавател в НСА, който бе дисциплинарно уволнен след скандала, в който предлага вземане на изпит срещу секс на бившата адреналинка от "Господари на ефира" Ваня. Тогава скрита камера разкри непристойното му поведение със студентката.

 

Подателите на сигнала обвиняват Николай Колев в лично негативно отношение срещу Саиф Ур Рехман

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки