Локо Пд гони първото място в групата срещу Славия

Белите с вратарски проблем

Локо Пд гони първото място в групата срещу Славия
Локомотив Пловдив приема днес Славия в директна битка за първото място в група Б на втората осмица. Смърфовете имат 2 точки аванс пред столичани и при успех разликата ще стане 5.
 
Черно-белите са амбицирани да спечелят призовата позиция, за да могат да имат по-лесен съперник на полуфиналите за седмото място - вторият в група А, който почти сигурно ще е Ботев Враца, ако не стане чудо до края. Така за Славия ще остане втората позиция и два дуела с Етър.
 
"Ще търсим и двата пътя за отиване в Европа. Нито сме се отказали от единия, нито от другия. Трябва ни още малко, за да стигнем до 7-о място за баража, засега имаме и двата шанса", коментира съветникът в Локо Пд Александър Станков.
 
"Христо Крушарски, който е в Аржентина, е много радостен от успеха над Етър, но в крайна сметка си говорихме, че това е етап, който бързо трябва да преживеем и да гоним следващата си задача. Има неща, които се промениха в нашия клуб. Има настроение в отбора, резултатите не закъсняха, но трябва и да сме здраво стъпили на земята. Аз по принцип съм много критичен човек, гоня винаги високи цели, а и на Локомотив Пловдив му подхождат", допълни Станков пред Дарик радио.
 
"За нас е без значение къде ще завършим - първи или втори. Трябва да играем с всички. Ако бием всички, ще сме си свършили работата. Събраха ни се обаче куп проблеми. Така е всеки двубой, но ще се оправим. Вярвам в момчетата. Локо е корав съперник. Изигра тактически мач с Етър за купата, но имаше и късмет", коментира пък треньорът на белите Златомир Загорчич.
 
Добрата новина е, че Тасевски вече тренира с отбора и ще попадне в групата. Той обаче ще остане на пейката и ще бъде пазен за решителните двубой в плейофите. С контузия от вчера е вратарят Антони Стергиакис. Така под рамката ще е Георги Георгиев, а ветеранът Георги Петков, който също имаше травма, ще е резерва.
 
Своите проблеми по окомплектоването на състава ще има и наставникът на домакините Бруно Акрапович. С контузии от мача с Етър за купата са Анте Аралица и Стивън Езе. Аут е и вратарят Мартин Луков. Така вместо него пак ще е героят от "Ивайло" Илко Пиргов, който спаси 3 дузпи.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки