Класата е вечна! Гъргоров бележи в Първа лига и на 38 години (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бадема се разписа за Витоша (Бистрица) при 2:0 над аутсайдера Верея

Класата е вечна! Гъргоров бележи в Първа лига и на 38 години (ВИДЕО+СНИМКИ)

Витоша Бистрица не срещна особена съпротива от Верея при гостуването си на „Трейс Арена” и спечели двубоя от плейофите в Група „А” от втората осмица с 2:0. Точни за „бистришките тигри” бяха Долапчиев в 12-ата минута и Гъргоров в 81-ата. Това бе и първи гол за Бадема с екипа на Витоша. Витоша е на трето място в групата с 28 точки, докато Верея остава с 6 и все още няма успех от началото на шампионата. Първи в класирането е Етър с 44 точки, а Ботев Враца заема втората позиция с 35.

Първото опасно положение бе пред вратата на домакините. Емил Гъргоров центрира от фаул, но защитата успя да изчисти. Кълбото обаче се върна в Бадема, който центрира на втората греда към Юлиян Попев, но опитният бранител не успя да засече топката.



В 12-ата минута "тигрите" стигнаха до гол в мрежата на Верея. Лъчезар Котев изведе Гъргоров, който стреля, Кацарев изби, но при добавката Григор Долапчиев с глава заби третия си гол в Първа лига.

В 23-ата минута Иван Вълчанов пробва да се разпише от пряк свободен удар, но опитът му не затрудни Кацарев. Десет минути по-късно отново Вълчанов имаше шанс да се разпише, но крилото стреля право в тялото на стража на домакините.



В 35-ата минута “тигрите” направиха пореден голям пропуск. Василиевич подари топката на Гъргоров, който се озова сам срещу вратаря, но Кацарев отрази удара му с крак.



В 50-ата минута Попев стреля силно от близка дистанция, но отново крайният бранител не успя да намери целта. Шест минути по-късно домакините можеха да изравнят. Денислав Станчев стреля технично от дистанция, но коженото кълбо срещна напречната греда, а при добавката Желязков от близка дистанция не успя да намери очертанията на вратата.



В 76-ата минута резерва Даниел Кутев шутира добре, но за пореден път коженото кълбо не пожела да влезе в мрежата на старозагорци за втори път.



Логичното се случи в 81-ата минута, когато Юлиян Попев центрира в наказателното поле към Емил Гъргоров, който от близка дистанция заби първия си гол с екипа на “тигрите”.

Стартови състави:

Верея: 12. Кацарев, 6. Иванов, 26. Весков, 5. Галбаев, 3. Курупис, 7. Маламов, 8. Василиевич, 10. Желязков, 19. Христов, 32. Рюстемов, 11. Станчев;
Треньор: Иван Вутов;

Витоша: 1. Василев, 5. Бонев, 18. Цанков, 94. Попев, 22. Милчев, 14. Садула, 23. Гъргоров, 80. Котев, 88. Лазаров, 77. Вълчанов, 45. Долапчиев;
Треньор: Росен Кирилов.

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки