Аутсайдер изненада Фиорентина на "Артемио Франки"

"Виолетовите" загубиха с 0:1

Аутсайдер изненада Фиорентина на "Артемио Франки"

Отборът на Фрозиноне повярва в своето спасение, след като постигна втори пореден успех в Калчото. Този следобед селекцията на Марко Барони поднесе изненадата на кръга, надигравайки като гост Фиорентина с 1:0. По този начин бившият тим на Александър Тонев събра 23 точки, като вече е само на пет пункта от драматичното запазване на елитния си статут.

"Виолетовите" пък продължават изключително неубедителния си сезон под ръководството на Стефано Пиоли, което все повече засилва спекулациите, че той ще бъде освободен от поста след края на кампанията.
 
Първото полувреме предложи интересни положения пред двете врати. По-голяма част от тях бяха създадени от домакините. Селекцията на Стефано Пиоли разчиташе предимно на статични положения, но вратата на бившия им страж Спортиело така и не биваше превземана.
 
Към края на частта Феде Киеза изскочи от дълбочина и насочи с глава центриране на Бираги. Звездата на тосканци обаче намери външната част на мрежата.

Тежки мигове имаше и пред вратата на Албан Лафон. Френският талант трябваше да осъществява две последователни спасявания в 33-ата минута, като второто от тях беше направено точно на неговата голлиния.
 
Макар и Виола да тръгна по-напористо след паузата, Фрозиноне беше тимът, който създаваше чистите голови ситуации. При една от тях капитанът Паганини стреля диагонално с глава, ала топката не намери далечния ъгъл на Лафон.
 
Интересното обаче тепърва предстоеше. В 81-ата минута Федерико Киеза напомни за себе си с отличен изстрел от границата на наказателното поле, който за нещастие на домакините се отби в лявата греда.
 
Фрозиноне пък нанесе решителния си удар пет минути преди края, когато в прегръдките на своите колеги попадна златната резерва Даниеле Чофани. Нападателят беше заобиколен от четирима бранители на Фиорентина, но плътен негов шут по земя не остави никакъв шанс на Албан Лафон.

До края домакините не съумяха да отговорят на предизвикателството, напускайки терена под бурните освирквания тифозите от полупразния стадион "Артемио Франки". 
 
В следващия кръг Фиорентина приема у дома Болоня, докато Фрозиноне домакинства на Интер.
 
ФИОРЕНТИНА - ФРОЗИНОНЕ 0:1
 
0:1 Чофани (85")

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки