Тежки съперници за Левски и ЦСКА още на старта в Шампионска лига

Вижте срещу кои отбори ще играят родните грандове, ако един от тях вземе титлата

Тежки съперници за Левски и ЦСКА още на старта в Шампионска лига

Родният първенец, който и да е той, ще започне от първия предварителен кръг в най-комерсиалната клубна надпревара.

 

Там на 90% сини и червени няма да са сред поставените. Седем от евентуалните им противници вече са ясни. Това са БАТЕ Борисов, Астана, Макаби (Тел Авив), Шериф, Розенборг, ХИК (Хелзинки) и Дъндолк. Към тях можем да добавим АИК (Швеция), Цървена звезда, Селтик, шампионите на Кипър, Полша и Румъния. 

 

Причината ЦСКА-София и Левски да са сред непоставените е ниският им коефициент. Този на България, извоюван основно заради представянето на Лудогорец в Европа, е 3.500. На сини и червени е по-малък и поради това всички наши клубни отбори, без разградчани, ще играят в евротурнирите с националния коефициент.

 

Именно в него е и минималният шанс при шампионска титла на ЦСКА-София или Левски, първенецът да е сред поставените в първия предварителен кръг. Това обаче е малко вероятно, тъй като трябва да се получат изненади при шампионите в над 10 държави.

 

Ако Лудогорец стане шампион, е сигурно, че той ще е поставен в първите два кръга. 

 

Към този момент са ясни пет техни евентуални съперника - Валур, Торсхавн, ФК Рига, Сабуртало, шампионът на Северна Ирландия. Към тях можем да добавим шампионите на Черна гора, Малта, Гибралтар, Косово, Андора, Сан Марино, Люксембург, Армения и други. Със сигурност обаче ще има и 2-3 доста по-сериозни тима при определен развой в борбата за шампионската титла в държави като Полша, Унгария, Румъния и други.

 

Също така важно уточнение е, че тази година потокът на шампионите ще е доста по-силен от миналата. В него освен вече споменатите клубове на по-късен етап ще се включат Динамо (Загреб), Копенхаген, ПСВ или Аякс, Славия (Прага) или Виктория (Пилзен), Йънг Бойс, ПАОК и Ред Бул (Залцбург). 

 

От този поток само четири клуба ще влязат в групите на ШЛ.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки