След Челси: Евертън подчини и Арсенал, следва мач с Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Карамелите" спряха негативната серия срещу "топчиите" и похода им към третото място

След Челси: Евертън подчини и Арсенал, следва мач с Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

Евертън прекъсна негативната си серия от четири загуби срещу Арсенал, след като поднесе една от изненадите на XXXIII кръг от английската Висша лига с минимален домакински успех – 1:0.

Така „карамелите“ се поздравиха с трети последователен успех на нула за първенство, а и спряха същата поредица, но във всички турнири, на гостите от Лондон.

Техният мениджър Унай Емери направи две рокади в състава, спрямо триумфа срещу Нюкасъл с 2:0, докато колегата му Маркос Силва трябваше да предприеме принудителна такава в часовете преди срещата.

Титулярният защитник Майкъл Кийн отпадна от сметките заради вирус и бе заменен сред единайсетте от Фил Ягиелка.

36-годишният защитник изведе домакините с капитанската лента и в десетата минута бе на точното място, за да открие резултата.

Той се възползва от хаос в защитата на „топчиите“ след силно изпълнен от Лука Дин тъч, като успя да засече от близка дистанция и да вкара първото си попадение от месец април на 2017 г. насам.

Тогава бранителят се разписа срещу Бърнли, а сега се превърна в най-възрастния футболист, вкарал гол през сезона във Висшата лига. 

След това Арсенал се опита да отговори, като на почивката Емери дори пусна в игра Арън Рамзи и Пиер-Емерик Обамеянг, но това не даде резултат и в крайна сметка „артилеристите“ си тръгнаха с празни ръце от „Гудисън Парк“.

Поражението остави лондончани на четвърта позиция, на точка от третия Тотнъм, но и с равен брой с петия Челси (63).

С две по-малко от столичните тимове, победени през последния месец от Евертън, пък има Манчестър Юнайтед, който е следващият съперник на „карамелите“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки