Дунав излиза за победа срещу Септември

Столичани треперят за Тилев, може да изгори до края на сезона

Дунав излиза за победа срещу Септември
„Дунав ще става все по-добър и по-добър", обеща треньорът на русенци Людмил Киров преди днешния двубой със Септември.
 
Понастоящем разликата между двата тима е една точка в полза на столичани и ако тя се запази такава до края, именно те ще играят с Верея в битката за оцеляване, а Дунав ще се изправи срещу Витоша. 
 
„Мачът със Септември е важен, както и всеки друг. Искаме победата. Истината е, че за нас няма значение дали ще играем срещу Верея или Витоша след това. Въпросът е, че се опитваме да играем добър футбол. Вкъщи се представяме силно, а като гости започнахме да вдигаме нивото и равенството с Локо (Пд) е показателно.
 
Винаги обаче ще има притеснение за оцеляването ни, тъй като всеки един мач е труден. Аз обаче съм оптимист, защото вярвам в моите момчета", продължи Киров пред „Меридиан мач". 
 
„За щастие нямаме проблеми с контузени и наказани. Имаме една много добра група от футболисти. Искам да призова феновете в Русе да ни подкрепят до края на сезона, защото ние имаме нужда от тях", завърши специалистът.
 
В същото време в Септември все още треперят за състоянието на един от младите таланти в тима – Иван Тилев. Той е бил изритан грубо в глезена по време на мача със Струмска слава от Купата на България. 
 
„Чакаме отокът да спадне. Ясно е, че капсулата е заминала, но се надяваме връзките да са добре. Ако е така, той може да почива само две седмици. Ако обаче им разкъсани връзки, няма да играе до края на сезона", коментира спортният директор Кристиян Добрев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки