Барселона предлага договор до 2024 година на Де Лихт

Вижте с какво каталунците се опитват да изкушат защитника

Барселона предлага договор до 2024 година на Де Лихт
Барселона продължава да работи далече от светлината на прожекторите, за да си гарантира подписа на защитника Матайс Де Лихт от Аякс. През последните седмици ръководните фактори в каталунския клуб са отбелязали сериозен напредък относно проекта на договора, който възнамеряват да представят на холандския национал и неговия агент Мино Райола.
 
В Барселона са наясно с някои от изискванията на 19-годишния футболист от поддържаните контакти с него и със самия Райола. Каталунците предлагат петгодишен договор до 30 юни 2024 година, основан на финансови условия, много подобни на вече договорените от неговия сънародник и приятел Френки де Йонг.
 
Барселона смята Де Лихт за стратегическа трансферна цел за клуба. Каталунците гарантират прогресивно увеличение на възнаграждението на защитника, ако той подпише с тях. Предложението включва също така и финансови бонуси в зависимост от неговото представяне, следвайки обичайната линия в този клас договори.
 
Веднага след изготвянето на договора, Барселона ще го изпрати на холандския футболист и Райола. След като и двамата дадат своето одобрение на тези условия, клубът ще започне преговори с Аякс. В предишните си контакти Барселона вече обяви, че се интересува много от купуването на Де Лихт, но е необходимо да се даде официална позиция на това предложение.
 
Барселона ще се опита да постигне споразумение с Аякс за трансфера на Де Лихт за сумата от 60 милиона евро, като в сделката бъдат включени и поредица от бонуси. В каталунския клуб са наясно, че задачата им е много тежка.
 
Барселона работи за този трансфер от известно време и оптимизмът в клуба е осезаем. Преди малко повече от седмица президентът Хосеп Мария Бартомеу намекна, че операцията се развива много добре. Той заяви, че „знае какво ще се случи с Де Лихт“.
 
Холандският футболист също така има предложения на масата от страна на Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен и Ювентус, но след първоначалните съмнения е готов да даде приоритет на офертата на Барселона.
 
Барселона работи интензивно, за да си осигури подписа на Де Лихт и се надява да успее да затвори сделката през следващите седмици. Каталунците не очакват да имат големи затруднения в преговорите с Аякс, въпреки че клубове като ПСЖ са готови да поставят на масата невероятни оферти. 

 

В Севиля усилено търсят нов треньор

Енцо Мареска е един от основите кандидати

Германската лига спря процеса по продажба на ТВ правата

Вижте защо

Алегри: Реал или Байерн ще спечелят Шампионската лига

Треньорът на Ювентус заяви фаворитите си за трофея

Милан вече преговаря с Лопетеги

Испанският специалист може да наследи Стефано Пиоли начело

Сериозни промени във ФА Къп догодина

Вижте какви са измененията в правилата

Агентът на Нагелсман призна за преговори с Байерн Мюнхен

Специалистът е близо до завръщане на "Алианц Арена"

Лапорта привиква Шави на среща след Ел Класико

Ръководството на клуба иска да разбере окончателното решение на треньора

Рома задържа Де Роси и през следващия сезон

Наставникът на "вълците" записва впечатляващи резултати тази пролет

Леао вярва в обрата над Рома в Лига Европа

Звездата на Милан заяви, че е намерил радостта да се справя добре

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки