Адетокумбо прати Милуоки във втория кръг на плейофите в НБА

Юта се спаси от отпадане

Адетокумбо прати Милуоки във втория кръг на плейофите в НБА

 Милуоки Бъкс преодоля първия си съперник в плейофите на НБА, след като записа четвърта победа над Детройт, този път със 127:104 като гост. На полуфинала в Източната конференция те ще играят с Бостън, който също отнесе с 4-0 победи Индиана.

 
Голямата звезда на шампионите на Изток от редовния сезон Янис Адетокумбо вкара 41 точки за успеха, за да ги класира за първи път във втори кръг от 2001 година насам.
 
'Помня моето първо участие в плейофите, беше през 2015 година. В мач номер 6 гостувахме на Чикаго и ни биха с 50 точки разлика или нещо подобно. Но сега е различно и смятам, че тръгваме на едно невероятно пътешествие напред”, заяви Адетокумбо след края на срещата.
 
Милуоки реши мача в края на третата част, когато имаше серия от 17:3 и излезе с преднина от 10 точки в началото на четвъртата. Детройт пък инкасира 14-о поредно отпадане в елиминациите в първи кръг, като преди почивката имаха доста добри изгледи да вземат поне победа. Реджи Джаксън вкара 26 точки, от които 20 през първите две четвърти.
 
Крис Мидълтън наниза 18 точки за Бъкс, а Ерик Бледсо добави 16. За домакините Блейк Грифин остана с 22, въпреки че игра малко. Първо беше фаулиран малко над 7 минути до края на мача, а 4:35 окончателно седна на пейката, след като и първите два мача в серията ги пропусна заради болки в коляното.
 
 
На Запад Юта се спаси от отпадане срещу Хюстън, след като спечели домакинството със 107:91. Донован мичъл вкара 19 от всичките 31 точки в четвъртата част, а Джей Краудър добави 23. Рики Рубио остана с 18 точки и 11 асистенции, а Дерик Фейвърс приключи мача с 12 точки и 11 борби. 
 
 
За Хюстън Джеймс Хардън вкара 30, Крис Пол прибави 23, както и 8 борби и 7 асистенции, а Ерик Гордън остана с 16 пункта. През първите две части домакините от Солт Лейк Сити имаха страхотен успех с атаките, най-вече заради комбинативността на Рубио и Кроудър, които заедно отбелязаха 25 точки в първата четвърт. 
 
Джаз започнаха и четвъртата част силно със серия от 15:1 точки, за да заличат силната трета третина на Хюстън. Но Мичъл вкара 13 точки в първите три минути на частта след само 12 преди това.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки