ИЗВЪНЗЕМНА ДРАМА! Ботев (Пд) изхвърли ЦСКА с 9 души (ВИДЕО+СНИМКИ)

Позорна дузпа и червен картон не спасиха отбора на „експерта по съдийство“ Любо Пенев

ИЗВЪНЗЕМНА ДРАМА! Ботев (Пд) изхвърли ЦСКА с 9 души (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев Пловдив се класира за финала на турнира за Купата на България, където ще срещне градския съперник Локомотив в сблъсък за трофея!

Това стана факт, след като „канарчетата“ стигнаха до зрелищно и изключително драматично равенство 3:3 при визитата си на ЦСКА и отстраниха „червените“ с общ резултат 6:5. 

"Армейците" стигнаха до пълен обрат, от 0:2 до 3:2, но гостите изравниха в самия край, макар да бяха с едва деветима души на терена!

Малко след почивката Филип Филипов бе изгонен заради втори жълт картон, а в заключителните минути същата съдба сполетя и Антонио Вутов, който протестира бурно срещу отсъждането на много пресилена дузпа в полза на домакините. 

Благодарение на нея те поведоха, ала скоро след това справедливостта възтържествува и Ботев стигна до гол, дело на Кристиан Димитров. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.

Иначе двубоят започна с минута аплодисменти в памет на Краси Безински и доста добре за „армейците”, които наложиха домакински натиск в първите минути.

Събитията се развиваха главно пред вратата на Кайзер, а опитите за контраатаки на пловдивчани биваха спирани в зародиш от „червената“ отбрана.

В 13-ата минута Жоржиньо нанесе удар с глава, а топката за малко да посети мрежата на гостите.

ЦСКА държеше инициативата до средата на полувремето, но грешка в 22-ата минута на Черниаускас промени коренно случващото се на терена. 

Вратарят на домакините изчисти много слабо топката и я прати право към Тодор Неделев, който не се поколеба, въпреки сериозната дистанция, да нанесе удар от воле и откри резултата на „Българска армия”.

Шест минути по-късно „армейците” получиха нов гол. Неделев започна атака през центъра и пусна надясно за Шопов, той напредна в наказателното поле и върна назад към точката за дузпа за Балтанов, а капитанът с плътен шут покачи преднината на своите.

ЦСКА положи много усилия да върне поне едно попадение до почивката, но отбраната на „жълто-черните” не се огъна под натиска и удържа ценния аванс до края на полувремето.

Скоро след началото на второто обаче Али Соу намали изоставането на ЦСКА, разписвайки се с добавка след силен удар на Тиаго.

Това стана в 49-ата минута, а в 52-ата гостите останаха с човек по-малко, защото Филипов фаулира Енрике и получи втори жълт картон.

В 66-ата минута на терена се появи Евандро, който изравни резултата в 74-ата след чудесен пас на Рубен Пинто и плътен удар по диагонала – 2:2.

После вратарят на гостите се прояви с две майсторски спасявания, а в 84-ата минута ЦСКА получи позорна дузпа, след симулация на Енрике.

Вутов пък бе изгонен заради протестите си срещу решението, след което Соу реализира от бялата точка и направи обрата пълен – 3:2.

„Червената“ радост обаче бе твърде кратка, защото две минути преди края на редовните 90 защитникът на гостите Кристиан Димитров изравни с глава след корнер и прати Ботев на финала, който ще се играе на 15-и май.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки