На боса на Локо Сф му писна - прехвърля акциите на феновете

Отвсякъде чувам обвинения, че отборът няма милионен бюджет и не играе в Първа лига, написа Иван Василев

На боса на Локо Сф му писна - прехвърля акциите на феновете
Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев и УС на клуба се обърнаха с позиция към привържениците на отбора. Босът на "железничарите" възнамерява да прехвърли акциите на феновете и ги призова да представят концепция за развитие на клуба в рамките на месец.
 
Публикуваме обръщението без редакторска намеса:
 
Когато през 2015 година станах собственик на Локомотив и за миг не съм си помислял, че ще е лесно. Върнах се в клуба на живота ми, за да създадем, с моите колеги Бойчо Величков, Валентин Николов, Веско Стоянов и Иво Паргов, детско-юношеска школа, а не да правим първи отбор. Но любовта на феновете ми даде криле и за по-малко от 3 години направихме почти невъзможното - извървяхме трънливия път от аматьорския до професионалния футбол, а само няколко секунди ни костваха влизането в елита.
 
На цената на много пари, нерви и напрежение спасих тима от финансовия капан и го направих финансово стабилен клуб без нито стотинка дългове. Нещо, с което не могат да се похвалят дори грандовете на българския футбол.
 
Преди нас, Локомотив нямаше нито тренировъчна база, нито дори помощни игрища. Само оградата на стадиона струва колкото една къща. Ремонтирахме съблекалните, преведохме стадиона в нормален вид и създадохме условия за футбол.
 
Тогава ръководство и фенове бяхме събрани в железен червено-черен юмрук. Не позволих Локомотив да легне на никого. Излизахме на терена и се биехме честно. Неслучайно се скарах с приятели и бизнес партньори, а мрачните времена от злощастното управление на Касев и Льосков останаха само лош спомен.
 
С колегите ми заварихме школа от 80 деца, защото повечето юноши се бяха разбягали. Сега имаме 320 деца, които работят под ръководството на 13 треньори, с надеждата да създадем новите Котков и Начко Михайлов. През последните 4 години Локомотив не е получил дори една топка от държавата, а в издръжката на клуба ми помогна единствено Веско Стоянов.
 
Това не попречи на злонамерени хора, които уж се представят за локомотивци, да пускат долнопробни слухове, че съм изградил терените с пари от еврофондове, които съм откраднал. Преглътнах жестоките обиди и продължих напред. Направих го в името на Локомотив и не съжалявам.
 
Преживях и миналогодишното падение на група побеснели привърженици, които пробваха да нахлуят в съблекалнята, след домакинската загуба от „Струмска слава“. Чашата на търпението ми, обаче преля миналата събота, когато няколко озлобени фена атакуваха моя автомобил и този на вицепрезидента Валентин Николов.
 
Същите тези фенове едва ли си дават сметка, че издръжката на един мач ни излиза 2500 лева, а в касата от билети влизат 4 пъти по-малко пари. Тези хора вероятно са забравили тинята, в която предишните двама собственика натикаха любимия ни клуб.
 
И вместо подкрепа за каузата „Локомотив“, получих жестоки хули и обиди. От всякъде чувам обвинения, че отборът няма милионен бюджет и не играе в Първа лига. Затова очаквам до 1 юни феновете да напишат концепция за управлението на клуба, която да ми предложат, за да им прехвърля акциите.
 
Сигурен съм, че въоръжени с толкова прекрасни идеи привържениците ще съумеят да привлекат мощни спонсори, с които да осигурят финансовото благоденствие на клуба".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки