Най-изненадващият полуфинал в Шампионска лига

Тотнъм и Аякс ще определят единия от финалистите

Най-изненадващият полуфинал в Шампионска лига
"Тотнъм" срещу "Аякс"! Сблъсък на изненади!

Начало на полуфиналите в Шампионската лига!

И като във всяко добро шоу, гледано от милиони по света, стартът трябва е изненадващ!

А какво по-хубаво от това един срещу друг да застанат два тима, които никой, освен най-върлите им привърженици, не е очаквал да види сред четирите най-добри?

"Тотнъм" срещу "Аякс"! Сблъсък на изненади!

"Шпорите" се справиха с конкуренцията на многомилионната селекция на "Манчестър Сити" в предишния етап. 

Реваншът беше един от най-резултатните и луди мачове през сезона - със 7 гола, намеса на системата VAR, а крайният изход бе решен от гол на чужд терен, припомня bTV.

"Аякс" се справи последователно с носителя на трофея в последните 3 години - "Реал" Мадрид, а след това с новия отбор на Кристиано Роналдо, показващ големи амбиции - "Ювентус". При това като че ли момчетата от школата на холандския гранд, за чиито подпис се борят едни от най-големите европейски клубове, не показаха никакво колебание срещу скъпите си съперници.

Така дойде ред на изненадващия полуфинал, който изправя един срещу друг "Тотнъм", който се бори за четвъртото място в Англия, и лидера в Холандия "Аякс".

"Шпорите" няма да могат да разчитат на контузения си голмайстор Хари Кейн. При холандците проблемът идва само от травмата на десния бек Мазрауи.

Двата днешни съперника са се срещали преди 38 години в първия кръг на Купата на носителите на купи. Тогава англичаните постигат две победи - с 3:1 и 3:0.

Иначе за "Тотнъм" това е втори полуфинал в турнира (през 1962 г. губи от "Бенфика"), докато "Аякс" има 4 титли, а последната е от сезон 1994/1995.

Кой от двата отбора ще пише история - ще разберем днес!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки