Челси и Айнтрахт ще решават всичко в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Сините“ от Лондон натиснаха през втората част и демонстрираха по-висока класа

Челси и Айнтрахт ще решават всичко в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Айнтрахт (Франкфурт) завърши 1:1 с гостуващия Челси в първия полуфинален мач помежду им от Лига Европа. Носителите на националните купи съответно на Германия и Англия за миналия сезон имат амбиции да играят в Шампионската лига през следващия сезон, а турнирът им отваря такава възможност, ако го спечелят. 

 
Мениджърът на гостите Маурицио Сари бе направил пет промени спрямо състава от равенството 1:1 срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ в неделя, като голямата звезда Еден Азар бе оставен на резервната скамейка, но се появи в игра след почивката в 64-ата минута на мястото на Вилиам.
 
 
 
 
„Сините“ от Лондон стартираха по-активно, но постепенно „орлите“ взеха инициативата и материализираха превъзходството си с гол на Лука Йович (23). Сръбският нападател се разписа с глава след центриране на своя сънародник Филип Костич.
 
Гостите се съвзеха от шока и пропуски направиха последователно Педро и Вилиан. В 40-ата минута Оливие Жиру отклони с пета отклони красиво с пета към Лофтъс-Чийк, който не успя да нанесе удар.
 
Челси все пак стигна до изравняване в края на първата част, когато Вилиан изпълни корнер, а Педро (45) отправи удар с левия крак и опъна мрежата зад Трап за 1:1.
 
 
 
 
„Сините“ от Лондон натиснаха през втората част и демонстрираха по-висока класа, а пропуски направиха Лофтъс-Чийк, Вилиан и Давид Луис, който в 59-ата минута нацели напречната греда след изпълнение от пряк свободен удар. Десетина минути по-късно появилият се в игра като резерва Еден Азар пробва мерника си, но без успех.
 
Едва в заключителния четвърт част „орлите“ се посъбудиха и организираха по-опасни атаки, при една от които в 81-ата минута удар на Да Коста прати топката встрани от вратата на Кепа. Три минути след това Давид Абрахам пропусна с глава след центриране от корнер, а секудни по-късно Канте сгреши и Пасиенсия не успя да реализира гол.
Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки