Калин Каменов: Сашо Ангелов преподписа с Ботев Враца

Ще играем с почти същия състав през следващия сезон, допълни градоначалникът на Враца

Калин Каменов: Сашо Ангелов преподписа с Ботев Враца
В навечерието на битките за 7-ото място, което праща на бараж за Лига Европа, ръководството на Ботев Враца направи отличен ход. Клубът успя да продължи споразумението си с треньора Сашо Ангелов, който остава треньор и през следващия сезон. Това разкри кметът на Враца Калин Каменов. 
 
"Продължаваме съвместната си работа със Сашо Ангелов. 90 процента от футболистите вече преподписаха своите договори, както това направи и треньорът. Ще играем с почти същия състав през следващия сезон и се надявам да бъдем още по-боеспособни. Рано е за цели през следващия шампионат, дано да успеем да се преборим за първата шестица.
 
Показахме, че имаме добър отбор със скромен бюджет, в който преобладават българските футболисти. Аз смятам, че това е начинът, по който трябва да се работи в нашето първенство, а не с налагането само на чужденци. За мен и форматът на първенството е грешен, след като виждате, че почти се провеждаха мачове, които са без никакъв смисъл и интрига. Трупаха се само разходи за път и съдийски такси. Излишни плащания за един абсолютно сбъркан формат на първенството. Трябва да бъде сложен край на това, защото не води до резултати", каза Каменов пред "Тема спорт".
 
Той коментира и предстоящия сблъсък с белите. Той е днес от 17:15 часа на стадион "Христо Ботев" във Враца, а реваншът е на 10 май, петък, от 20:15 часа в столицата. 
 
"Очаквам да победим Славия. Надявам се този път да има справедливост и да се позволи да се изиграе мач, който да бъде удоволствие за публиката и след неговия край да не се говори за тенденция в съдийските отсъждания, както обикновено се случва, когато играем срещу този съперник", заяви той. 
 
"Като цяло съперникът е фаворит, защото е домакин в реванша. Но момчетата са амбицирани да се докажат. Поставям много добра оценка за представянето на отбора през сезона. Имайки предвид, че в началото на шампионата никой не предполагаше, че Ботев може да демонстрира такива игри като новак.
 
Първоначално бяхме смятани за аутсайдер, за един от отборите, които ще се борят за оцеляване в Първа лига. Получи се точно обратното и няколко кръга преди края на редовния сезон дори имахме шанс да бъдем в първата шестица, но благодарение на "адекватните" съдийски намеси се стигна дотам, че отборът е във втората осмица.
 
Но в крайна сметка това също не е лош резултат. Оценявам това и искам да благодаря на всички момчета и треньорското ръководство за прекрасния сезон, който направиха. Надявам се феновете на Ботев Враца да бъдат доволни", каза Каменов.

 

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки