Гришо: Всичко беше срещу мен в последните два дни

Мисля, че се движа в правилната посока, всичко, което ми трябва, е време, каза хасковлията

Гришо: Всичко беше срещу мен в последните два дни
Григор Димитров се бори до край, но загуби битката със Стан Вавринка в третия кръг на „Ролан Гарос”. Хасковлията доведе мача до три тайбрека, но не успя да вземе нито един от тях и падна с 0:3 сета. 
 
„Не знам какво да кажа. Имах шансове, но всичко беше срещу мен в последните два дни", сподели Григор, който пропусна общо шест мачбола, пет от които в тайбрека на третата част, когато водеше с 6:2.
 
„Той изигра един от най-добрите си мачове. Говорихме си с него в съблекалнята. Ако продължи да играе в същия дух, не знам кой би го спрял, особено на този турнир в момента", заяви Димитров.
 
През последните месеци основен проблем за Григор е контузията в рамото, която му попречи да играе на няколко турнира след Australian Open, а и го възпрепятства да се състезава пълноценно след това. В Париж хасковлията разкри, че травмата му не е съвсем отзвучала, но нещата се подобряват. Той увери, че се чувства добре физически.
 
„Физически съм добре. Психически съм добре. Рамото се държа добре, което ме прави още по-щастлив. Продължаваме напред. Доволен съм от играта си. С всеки изминал ден нещата се подобряват, но ми трябва още време, още мачове. Отново съм на правилния път. Надявам се да продължи това и в следващите седмици", сподели Григор.
 
"Не ми е приятно в момента, не мога да го крия. Трябваше резултатът да е 3:0 сета за мен. Когато има двама добри тенисисти, мачът се решава от 1-2 точки. Скъсах ракета по време на последния тайбрека. В най-тежките моменти, вчера особено, Стан игра на ръба на риска", каза още българинът. 
 
Относно това дали тези мачове са ново начало за него този сезон, Григор заяви: 
 
"Ако се има предвид, че изиграх три поредни мача на много високо ниво, съм доволен, но има много неща, които да подобря. Последните 10 месеца работих върху толкова различни неща, така че трябва всичко отново да си дойде на мястото. Всичко, което ми трябва, е време. Мисля, че се движа в правилната посока. Парчетата се нареждат в нашия спорт, разликата понякога е много малко между победа и загуба, между това да си 10-ти или 40-ти. Най-хубавото е, че един турнир може да промени всичко."

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки