РАЗКРИТИЕ: Никола Спасов отказал на Ботев Пловдив

Николай Киров и щабът му чакат по три заплати, за да разтрогнат

РАЗКРИТИЕ: Никола Спасов отказал на Ботев Пловдив
Старши треньорът на Царско село Никола Спасов е отказал предложение да поеме Ботев Пловдив, пише "Тема спорт".
 
Наскоро човек от ръководството на канарчетата се е свързал със специалиста. Той обаче е бил категоричен, че вече е дал дума на собственика на Царско село Стойне Манолов, като наскоро подписа и нов контракт.
 
Както е известно, босът на жълто-черните Георги Самуилов обяви на 29 май, че клубът се разделя с наставника Николай Киров-Белия. Малко след това е бил потърсен и Спасов.
 
Очаква се днес своя отговор на Ботев Пловдив да даде сръбският специалист Радован Чурчич. Той преговаря с канарчетата в четвъртък. Бившият селекционер на Сърбия бе на базата в Коматево, като си е тръгнал за родината с куп дискове с мачове на Ботев.
 
Вероятността да приеме не е малка, но засега двете страни не могат да стигнат до разбирателство относно възнаграждението му. В Тайланд, където е работил за последно, е получавал доста повече от това, което пловдивчани предлагат.
 
Ботев има пожарен вариант със селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров.
 
Николай Киров обаче продължава да е треньор на Ботев, поне по документи. Прекратяването на договорите - на неговия и помощниците му, още не е факт. Устно всичко е уточнено, от Ботев обаче не са поканили освободените да подпишат документите за раздялата.
 
Така днес Белия и екипът му ще се явят на работните си места. За да се прекратят договорите им, от клуба трябва да им платят по 3 заплати. Киров и екипът му имаха действащ контракт до лятото на 2020 година.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки