Крис Фрум аут от спорта за поне година

Британецът със счупена бедрена кост след сблъсък в стена

Крис Фрум аут от спорта за поне година
Ужасяваща картина на инцидента с британската звезда в колоезденето Крис Фрум описа д-р Жилбер Версие, който е главен хирург-ортопед на Тур дьо Франс.
 
Четирикратният победител в Обиколката на Франция се блъсна в стена по време на тренировка преди четвъртия етап на критериума Дофине. При сблъсъка асът на отбора на Ineos е счупил бедрена кост, което го вади от спорта за дълго.
 
Според Версие обаче Фрум има шансове да се завърне и да възстанови формата си след година, но това, което е преживял, е било ужасяващо.
 
„Фрактурата на бедрена кост е много болезнена. Всякакви манипулации трябва да се извършват много внимателно. Това обяснява защо той е бил третиран толкова продължително на място, преди да бъде транспортиран в болница.
 
Операцията трябва да бъде извършена до шест часа след счупването.
 
Всички помним ужасяващите кадри с френския гимнастик  Самир Аит Саид. В неговия случай обаче счупването беше на пищял, който е директно под кожата и лечението е по-лесно.
 
При бедрената кост трябва да се правят разрези. Със сигурност е загубил и много кръв, поне литър-литър и половина”, обяснява медикът.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки