Капитанът на Балкан се завръща в Левски Лукойл?

Редица клубове се ослушват за българите в Левски Лукойл

Капитанът на Балкан се завръща в Левски Лукойл?
Родното баскетболно първенство приключи преди 20 дни, а неговият край създаде повече неяснота и отбори доста работа за ръководствата на водещите клубове в страната.
 
Според информация на "Тема спорт" капитанът на новия шампион Балкан Венцислав Петков може да се завърне в Левски Лукойл, който по ирония на съдбата бе свален от върха именно от зелените.
 
27-годишният гард, който стигна и до националния отбор, все още не е подписал нов договор с ботебградчани. Неговият контракт изтече с края на сезона, а една от причините да се бави оформянето на удължаването му е именно вариантът отново да играе за столичани. Плеймейкърът за последно носи синия екип през сезон 2015-16, след което пое в посока Ямбол, а оттам към Балкан. Петков е близък приятел с един от лидерите на Левски Лукойл - Христо Захариев, и това може да се окаже водещо в решението му дали да остане в Ботевград, или да се завърне в родната София.
 
Поражението във финала за титлата пък предизвика множество спекулации относно бъдещето на сините. На този етап се знае, че Константин Папазов ще остане част от тима и почти сигурно ще получи кредит на доверие на треньорския пост. Не е ясно обаче какво се случва с българските играчи там.
 
Близнаците Калоян и Деян Иванови имат договори за още един сезон, като единствено от тяхното желание зависи дали ще го изпълнят. Те самите обявиха, че или ще играят за сините, или ще прекратят кариерите си.
 
Към капитана Асен Великов и национала Божидар Аврамов пък има интерес от останалите водещи български клубове - Балкан, Берое и Рилски спортист, които чакат развитие по отношение на ситуацията при вицешампионите и таят надежда да ги привлекат в съставите си.
 
На този етап е ясно, че нито един от чужденците при сините - Маравич, Рембърт, Робинсън и Мийович, няма да продължи в клуба, като не се знае какво ще се случи с Деян Карамфилов, Герасим Николов и Кръстан Кръстанов.

 

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки