Шампионът Камерун се натресе на Нигерия

Селекцията на Кларънс Сеедорф направи разочароващо 0:0 с Бенин и остана втори в групата си

Шампионът Камерун се натресе на Нигерия

Защитаващият титлата си отбор на Камерун завърши наравно 0:0 срещу Бенин в последния си мач от група "F" на Купата на африканските нации в Египет и остана на второ място, което го изпрати на осминафинал срещу Нигерия. Камерунците загубиха първата позиция срещу отбора на Гана, който надви Гвинея-Бисау с 2:0 и ще играе с Тунис.

Гана спечели първата си победа с голове на Джордан Аю и Томас Партей, като Жоржиньо от Лудогорец не взе участие в мача.

Гана, четирикратен шампион на Африка, беше поставен под заплахата да не играе изобщо в елиминациите, но Аю вкара след индивидуална акция минута след началото на второто полувреме, а Партей засече центриране от близко разстояние в 72-та за крайното 2:0.

Националният отбор на Камерун, воден от Кларънс Сеедорф, пък тепърва ще съжалява за пропуснатата възможност, защото ще срещне Нигерия в първия си мач от преките елиминации. Равенството обаче беше жизнено важно за Бенин, който се промъкна до плейофите с три точки и ще срещне Мароко.

Мали спечели група "Е" с победа с 1:0 срещу Ангола. 21-годишният халф Амаду Хайдара вкара в края на първото полувреме със силен шут с левия крак, за да донесе на националния си тим седмата му точка в Египет. Следващият съперник на Мали е Кот дИвоар.

Тунис завърши втори след нулево равенство срещу Мавритания.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки