ЦСКА нахлу мощно в Европа, разгроми с 4:0 Титоград! (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" показаха огромен потенциал, групите на Лига Европа не са мираж

ЦСКА нахлу мощно в Европа, разгроми с 4:0 Титоград! (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА спечели с лекота с 4:0 първия си мач с черногорския Титоград от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата се игра на „Българска армия”, като домакините вкараха четири безответни гола дело на Евандро (40), Тиаго (53), Жеферсон (55) и Малинов (73). Отличен мач направиха и трите нови попълнения Кери, Фабрини и Гълъбов, а българинът бе много близо да запише името си сред голмайсторите, но нацели гредата в 43-ата. Петър Занев също бе пуснат в игра, но едва в 81-ата минута, заменяйки Жеферсон.

Реваншът е на 16 юли в Черна гора.



ЦСКА започна ударно първата част и веднага създаде няколко опасности пред вратата на гостите. Във 2-ата минута Греъм Кери центрира от фаул към далечната греда, Али Соу пропусна да нанесе удар, но Гълъбов бе непокрит, но не успя да насочи.



Минута по-късно Али Соу направи голям пропуск. Нападателят открадна топката и проби отляво, финтира бранител и останал сам срещу вратаря прати покрай него, но прекалено слабо и бранител изчисти.



Доминацията на „червените” продължи и в следващите минути, но в 17-ата домакините можеха да бъдат изненадани неприятно, ако не беше умелата намеса на Черниаускас. Джалович се измъкна от засадата и напредна към пеналта, вратарят на „армейците” обаче излезе и успя да избие топката точно преди нападателят да нанесе удар.

В средата на полувремето черногорците имаха импулс в играта и на два пъти тестваха отбраната и вратаря на ЦСКА.



В 22-ата Гълъбов върна към Томаш, но се получи неразбирателство между двамата и топката бе отнета лесно, Мамаду нанесе удар, но Черниаускас успя с плонж да отклони.

Две по-късно Джалович бе намерен в предни позиции  с дълго подаване от половината на Титоград, но Томаш с прекрасна намеса спря атаката на гостите.



Кери пробва удар от фаул в 27-ата, но прати над вратата, а няколко минути по-късно ирландецът направи пас по земя за Тиаго, който стреля неточно от линията на наказателното поле.

В 40-ата минута ЦСКА нанесе своя удар. Тиаго изпълни добре пряк свободен удар, топката топна пред вратаря Иванович, който не се намеси добре и изпусна топката. Евандро бе най-съобразителен и изпревари бранител на гостите, получи се и рикошет и топката влетя в мрежата за 1:0.



„Червените” можеха бързо да удвоят преднината си. В 43-ата ЦСКА направи отлична многоходова атака, Рубен Пинто подаде с петичка, Евандро пробва удар, но бе блокиран. Топката стигна до непокрития Пламен Гълъбов, който от десетина метра срещу опразнената врата прати в десния страничен стълб.



ЦСКА продължи с офанзивната си игра след почивката и резултатът не закъсня, като „армейците” убиха интригата след 10 минути игра от втората част.

В 53-ата минута Греъм Кери шутира силно към вратата, топката се отклони в крака на Бранович и затрудни максимално Иванович, но вратарят все пак успя да избие с усилие. Топката обаче се отклони към Тиаго, който от няколко метра насочи с глава за 2:0.



Гостите все още не бяха се отърсили от втория гол, когато ЦСКА нанесе третия си решаващ удар. Жеферсон изведе в предни позиции Али Соу, но гамбиецът бе блокиран от излезлия Иванович. Жеферсон бе влезнал в пеналта и засече отбитата топка за 3:0.



В 73-ата минута влезлият като резерва Кристиян Малинов отбеляза фамозен гол. Вратарят на Титоград опита да изрита в предни позиции върната топка, но доста неумело, пращайки право в Малинов. Българинът и за миг не се поколеба, въпреки голямата дистанция от голлинията, засече в движение и порази вратата на гостите за четвърти път.



ЦСКА не допусна изненада до края на двубоя и ще играе в реванша в Черна гора с аванс от четири гола.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

 
ЦСКА: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 24. Томаш, 28. Гълъбов, 3. Жеферсон, 6. Рубен Пинто , 20. Тиаго, 21. Фабрини, 8. Кери, 10. Евандро, 22. Али Соу 
 
ТИТОГРАД: 26. Иванович, 2. Роганович, 4. Николич, 6. Райчевич, 8. Банович, 11. Мамаду, 14. Новович, 19. Живкович, 21. Аяна-Чинеду, 81. Павлович, 99. Джалович

--------------------------------------------------------------------------------------------

ЦСКА - Титоград 4:0


90+3 Край на двубоя!

90+1 Удар на Фабрини над вратата.
90 Три минути добавено време.
86 Последна смяна и за титоград - Гашевич заменя Живкович.
81 Послена смяна в ЦСКА, Занев дебютира, заменен е Жеферсон.
79 Павлович е заменен, на негово място Бърнович.
73 Смяна в ЦСКА, заменен е Евандро, на негово място Жанио Бикел.
73 ГООООЛ! Малинов вкарва четвърти гол за ЦСКА! Топката бе върната към Иванович, той опита да изрита в предни позиции, но прати на волето на Малинов, който не се поколеба и със страхотен шут намери очертанието на опразнената врата!

70 Али Соу е намерен в предни позиции, но Иванович се намесва добре и избива.
64 Роганович е заменен, влиза в игра Перишич.
60 Първа смяна в мача. Заменен е Греъм Кери, на негово място Малинов.
55 ГООООЛ!!! Жеферсон изведе отляво Али Соу, Иванович обаче бързо покри ъгъла си и блокира удара. Жеферсон се възползва от ситуацията и прати избитото кълбо в опразнената мрежа за 3:0!

53 ГООООЛ! Греъм Кери отправи силен удар, топката се отклони коварно в Банович, но все пак вратарят изби с плонж. Тиаго обаче бе на правилното място и с глава прати в мрежата за 2:0!
50  Центриране от фаул в полето на Титоград, Томаш играе на далечната греда, но право в Иванович.
46 Бърза комбинация на Соу и Тиаго, последният нанесе удар, който бе блокиран от Чинеду! Срахотно начало на втората част!
46 Начало на второто полувреме!
45+2 Край на първото полувреме!
45 Джалович пробва да си изпроси дузпа, но получи вместо това жълт картон.
43 Греда! Заучено положение от домакините, пас с пета на Рубен Пинто, Евандро пробва удар, но бе блокиран. Топката достигна до Гълъбов, но той не успя да насочи към опразнената врата и уцели десния страничен стълб!
40 ГООООЛ! ЦСКА повежда!!! Тиаго отправи коварен удар от фаул, топката топна пред вратаря, който не успя да улови, Евандро стигна бързо до топката и след щастлив рикошет кълбото мина под плонжа на вратаря!
38  Жълт картон за Роганович и добра възможност за ЦСКА в близост до пеналта.
34 Малшанс! Греъм Кери задържа в близост до аутлинията, върна назад, но след удар на Тиаго топката бе отклонена в корнер!
32 Първи жълт картон в мача, получава го Мамаду.
27 Директен обстрел на Кери от фаул, малко над напречната врата.
27 Нарушение срещу Фабрини, на Живкович  му се разминава картонът.
24 Дълго подаване за Джалович и единствено отличната намеса на Томаш предотврати опасност за Черниаускас.
22 Липса на комуникация между Гълъбов и Томаш доведе до опасен удар на Мамаду, получи се коварен рикошет, но Черниаускас се намеси и отклони в корнер.
20 Постепенна атака на "червените", която завършва с техничен, но неточен удар на Тиаго в близост до дъгата на пеналта.
17 Страхотна изява на Черниаускас! Джалович се измъкна от засадата и излизаше на голова позиция, но стражът на "армейците" излезе навреме и изби топката!
13 Нов корнер за ЦСКА, но Тиаго прави прекалено силно центриране, а последвалата контра на Титоград бе неуспешна.
10 Опит за центриране на Жеферсон, но Чинеду избива. След корнера последва ново изчистване и втори ъглов.
7 Пас за Али Соу в пеналта, той обаче загуби равновесие и падна в пеналта, съдията отсъжда аут.
2 Шанс за ЦСКА още в първите минути! Али Соу проби отляво, остана срещу вратаря и прати топката покрай стража, но бранител изби на метри от голлинията!
1 Начало на двубоя!
Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки