Трима наши плувци в битка за кралската дисциплина на държавното

Шампионатът е генерална репетиция за Антъни Иванов преди световното

Трима наши плувци в битка за кралската дисциплина на държавното
Най-добрият български плувец - Антъни Иванов, шестият и седмият от европейското първенство за юноши – Йордан Янчев и Калоян Левтеров, ще направят интригуваща битката в кралската дисциплина 100 м св. стил на държавния шампионат за мъже и жени на столичния басейн „Диана“, провеждащ се от четвъртък до неделя (11-14 юли).
 
За първенството, което е олимпийска квалификация за Токио 2020, са заявени 327 състезатели от 39 клуба, включително и Република Северна Македония, Турция и Хърватия. Мъжете са 182 мъже, 145 са жените.
 
Антъни Иванов ще плува на шампионата за тренировъчен ефект, тъй като в понеделник лети за световното първенство в Южна Корея, но това не му пречи да атакува държавния рекорд на 100 м св. стил. Състезателят на Вихрен (Сандански) и Николай Вакареев е подобрил в САЩ значително подводната част, наблягайки на честотата на движенията и мощността за сметка на амплитудата.
 
16-годишният рекордьор в гърба Калоян Левтеров пропуска стотака, заради кралската дисциплина, на която с летящ старт на щафетата 4 по 100 м кроул на европейското първенство в Казан направи слизане под 50 секунди. – 49,96. Състезателят на Жорж Станкович и Славия даде първо време в пресявките с 51,78 сек.  
 
Втори е поливалентният кроулист Йордан Янчев – 51,83 сек. Състезателят на Божидар Граматиков и ПК Сандански е с потенциал за плуване за 50 секунди. Времето на Антъни от сериите е пето – 52,80 сек.
 
Иначе първият от отборния държавен шампионат през пролетта – Павел Банчев получи почивка след европейското първенство в Казан от треньорката си Петя Миладинова. Държавният рекорд е на Александър Николов 49,53 сек. от 30 юни 2017 г.
 
Юношеският стандарт пък е на Йосиф Миладинов – 51,23 сек. от 13 май на турнира „Мултинейшън“ в Австрия. Финалната сесия на първия състезателен ден се открива в 18:00 ч.
 
Държавното първенство започна с рекорд, след като Тонислав Събев от търновския Царевец даде първо време на 50 м бруст с 28,76 сек. Негов е стандартът за юношите старша – 28,78 от 12 април. Битката за златото ще е интересна. 
 
С второ време е трениращият в САЩ състезател на Вихрен Любомир Епитропов (28,81). Третото е на другия ни участник на световното първенство в Корея и държавен рекордьор – Лъчезар Шумков (Спринт, София) – 28,97 сек. Рекордът му е 27,72 сек.
 

 

Отбори от 20 държави се впускат в турнир по петанк край Варна

Звездата-инфлуенсър Танги Пенин ще покаже техниките на любимата игра на терените в курорта „Св.Св.Константин и Елена“

Валентина Георгиева 15-а в квалификациите на греда

Вижте подробности

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки