В ИСПАНИЯ: Барса активира утре клаузата на Гризман

Адвокат на звездата ще предостави на Ла Лига цялата необходима документация, твърди “Мундо Депортиво”

В ИСПАНИЯ: Барса активира утре клаузата на Гризман

Плановете на Барселона са утре сутрин да активира откупната клауза на звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман, която е в размер на 120 млн. евро, съобщава “Мундо Депортиво”.

Според изданието официалното обявяване на трансфера ще стане едва когато Ла Лига потвърди, че всичко по транзакцията е изрядно.

„До седалището на лигата няма да отиде представител на Барселона, а адвокат на играча, който ще предостави цялата необходима документация“, посочва изданието и допълва:

„Веднага щом на “Камп Ноу” получат потвърждение за успешното активиране на клаузата, официално ще обявят привличането на нападателя. Неговият договор ще е за пет години, като той също е в очакване да се финализира преминаването му в тима, за да отпътува за Барселона със самолет.“

В момента Гризман е в Ибиса, вместо да води подготовка с Атлетико.

Интересното е, че днес се появиха информации, че от утре той може да бъде глобяван заради това според закона, въпреки че “рохибланкос” могат да се позоват на вътрешния си правилник и да го глобят и за предишните пропуснати тренировъчни дни.

“Марка” пък твърди, че французинът няма да бъде представен пред феновете, които още не са му простили отказа да премине в Барса през миналото лято. Предсезонната подготовка на каталунците започва на 15-и юли, понеделник, като целта е световният шампион да е станал играч на отбора дотогава.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки