Сензациите в пресата: Левски с нова трансферна цел

Зверска охрана в Разград заради унгарци; Куп промени в ЦСКА за реванша с Титоград

Сензациите в пресата: Левски с нова трансферна цел

Най-интересните теми от българската преса днес, 15 юли:

 

„Меридиан мач”: Левски с нова трансферна цел

Левски вече има нова трансферна цел, която да подсили атаката. „Сините" са се прицелили във футболист, който може да играе на няколко поста в нападение. През миналата седмица от „Герена" претърпяха крах в преговорите за таран, който силно бе желан от Петър Хубчев. Оказа се, че въпросният играч не иска да рита в Източна Европа, нищо че агентът му е твърдял точно обратното. Освен това той имал и доста примамлива оферта от тази на „сините", за да продължи кариерата си в Северна Америка. Както е известно, треньорът на Левски обяви и след победата над Ружомберок, че е притеснен, защото разполага с малка група от играчи в момента. „Сините" търсят и още един защитник.

 

„24 часа”: Зверска охрана в Разград заради унгарци 

 

Полицията ще вземе извънредни мерки заради гостуването на Ференцварош в Разград. Тази сряда е реваншът от първия предварителен кръг на Шампионската лига, като грандът от Будапеща има минимална преднина от 2:1. Агитката на „Фради" е една от най-буйните в Европа и заради това често тимът е глобяван и наказван от УЕФА. Отделно според оперативни данни вече има договорка за сблъсък с фенове от София. От Ференцварош за заявили около 100-тина свои привърженици, които смятат да пътуват за двубоя.

Заради мача с унгарците Стойчо Стоев даде почивка на куп титуляри в първия мач от първенството срещу новака Царско село. Шампионите победиха с лекота с 2:0 във Велико Търново. Мачът се игра там, за да се гарантира по-добър терен за двубоя с Ференцварош.

 

„Тема спорт”: Куп промени в ЦСКА за реванша с Титогра

 

Стартовият състав на ЦСКА ще бъде сериозно променен за гостуването на Титоград утре. Армейците играят срещата реванш в Лига Европа от 21:30 часа. Червените изглеждат сигурни за втория кръг, след като победиха с 4:0 в Борисовата градина. Това ще е и една от причините за многото промени в състава спрямо последната среща - домакинското 2:2 с Етър. Друг мотив е сгъстеният цикъл, в който се намира отборът. За първи път като титуляр ще стартира централният нападател Тони Уот. Той така и не записа минути в двата двубоя с Титоград и Етър досега. Али Coy ще получи почивка, иначе ще му се натрупат 4 мача в рамките на около две седмици с предстоящия в събота двубой срещу Черно море на "Армията". А и след варненци за ЦСКА идва домакински сблъсък с Осиек във 2-ия кръг на ЛЕ.

В атака ще има и други размествания, като Тиаго или Фабрини няма да фигурират сред 11-те. Един от тях ще стартира зад нападателя, а другият ще остане резерва. Руснакът Давидов със сигурност ще започне, като той по-скоро ще атакува по левия фланг, а няма да е на номиналната си позиция като офанзивен халф. Давидов не се включи срещу Титоград, а срещу Етър записа половин час на терена. Очаква се на пейката да седне и Греъм Кери, който бе титуляр и в двата мача досега. Вместо него отдясно ще напада Митко Митков. 18-годишното крило вкара красив гол от дистанция при първата си поява на "Армията" - срещу Етър. Ако Митков започне утре, това ще му е дебютен мач като титуляр с червения екип.

В халфовата линия също ще има размествания, а и ЦСКА ще е с променена схема спрямо първия мач с Титоград - 4-2-3-1 вместо 4-1-4-1. Двойка вътрешни халфове вероятно ще са Бикел и Малинов. Двамата не са били титуляри от началото на сезона. Пинто ще остане резерва. Размествания ще има и в защита, като Бодуров и Чорбаджийски няма да стартират заедно в сърцето на ариергарда. ЦСКА лети днес в 11:45 часа с чартър до Подгорица. Отборът заминава от Терминал 1 на летище София. 

 

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки