Новак в елита бе порицан и глобен за съмнителни мачове

Струмска слава отнесе същата санкция

Новак в елита бе порицан и глобен за съмнителни мачове
Новакът в Първа лига "Царско село" е порицан и глобен заради съмнителни мачове. Клубът, който спечели убедително Втора лига миналия сезон, ще трябва да плати 5000 лева, реши дисциплинарната комисия на БФС.
 
От пресслужбата на футболния съюз заявиха пред "Дневник", че са получени три сигнала за сериозни съмнения, че "Царско село" е участвал в манипулирани мачове. И трите двубоя са за миналия сезон.
 
Преди няколко месеца "Верея" беше изключен от елита заради пет такива сигнала. От БФС уточниха, че изваждането в по-долна група се налага, ако петте сигнала са в рамките на един сезон.
 
Втородивизионният "Струмска слава" също е порицан и глобен с 5000 лева.
 
"Царско село" започна първото си участие в елита със загуба с 0:2 от "Лудогорец". Във втория кръг отборът приема другия новак "Арда".
В дните преди началото на сезона в Първа лига министър-председателят Бойко Борисов събра ръководителите на трите водещи клуба - Гриша Ганчев, Васил Божков и Георги Домусчиев. В присъствието на президента на БФС Борислав Михайлов, на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов те обещали да играят честно. Два дни по-късно Първа лига си осигури нов спонсор в лицето на свързвания с Божков букмейкър "Ефбет".
 
"Смятам, че в българското първенство в момента няма уредени мачове", заяви президентът на "Славия" и член на изпълнителния комитет на БФС Венцислав Стефанов преди два дни.
 
Решението на дисциплинарната комисия: "На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК "Царско село" гр. София с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева."
 
Какво гласи правилникът: "Когато в БФС постъпи официално уведомление от УЕФА, в рамките на спортно състезателната година, за сериозни съмнения за участие в срещи от първенствата, турнира за Купа "България", Суперкупата или други, с предварително уговорен резултат, замесеният отбор се предупреждава или наказва както следва: а) При първо официално уведомление - Експертът по почтеността при БФС съставя предупредителен протокол, който се подписва от замесените лица, като информира УЕФА за това; б) при второ официално уведомление – порицание; в) при трето уведомление – порицание и имуществена санкция в размер на 5 000 (пет хиляди) лева."

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки