ЦСКА посреща Черно море в горещ сблъсък на "Армията"

Сериозни флангови дилеми пред треньорския щаб на армейците

ЦСКА посреща Черно море в горещ сблъсък на "Армията"
ЦСКА посреща Черно море днес от 18:45 часа във второто си поредно домакинство в първенството. Армейците направиха фалстарт в шампионата с 2:2 срещу Етър и сега търсят задължителен успех.
 
Допълнителен заряд в сблъсъка ще дойде и от "Полиграфгейт", който се разигра в края на миналия сезон. Тогава 5-има футболисти бяха отстранени от състава на варненци, защото не издържаха детектор на лъжата във връзка с мача срещу ЦСКА на "Тича", загубен с 1:3 на 4 май. Скандалът обаче се разрази преди последния кръг, когато варненци гостуваха на Лудогорец, в среща, която решаваше титлата. Моряците излязоха без половината си основен състав заради изваждането на 5-мата играчи. 
 
 
Армейците няма да разчитат на двама футболисти - контузения Енрике и десния бек Иван Турицов, който все още не е готов за игра след тежката травма в коляното. На линия обаче е ирландецът Греъм Кери, който получи лека контузия в глезена в двубоя с Титоград. Крилото вече тренира пълноценно и няма пречки да фигурира сред 18-те.
 
Стойчо Атанасов също е възстановен от болестта, която го повали в навечерието на реванша в Подгорица. Десният бек се готви на пълни обороти и би могъл да стартира днес. Негова алтернатива е Жанио Бикел, който действаше по десния фланг на отбраната срещу Титоград. Това беше 4-ти различен пост, на който Бикел бе използван - вътрешен халф, ляв бек и дори дясно крило в контролите.
 
На разположение на щаба е и последното лятно попълнение Вив Соломон-Отабор. Той не е в оптимална кондиция и няма как да играе 90 минути, но може без проблем да се включи от пейката в края на мача. Това би бил дебют за крилото.
 
Щабът на ЦСКА има сериозни дилеми относно фланговете както в защита, така и в предни позиции. В отбрана е по-вероятно да се заложи на Атанасов отдясно и Занев отляво. По крилата обаче опциите са доста, а окончателното решение ще бъде взето тази сутрин. Във всеки от трите официални мача на ЦСКА досега титуляри бяха Фабрини, Кери и Евандро. Поне един от триото обаче ще остане резерва днес. Сред 11-те се завръщат Али Coy на върха на атаката и Тиаго на позицията зад нападателя. В средата на терена пък вероятно ще започнат Пинто и Малинов. Така халфовата линия на ЦСКА ще има възможно най-сработения си вид.
 
Варненци в свой стил ще действат твърдо в защита, а може да се очаква и да наложат агресивна преса, поне през първото полувреме. Тимът бе доста обновен през лятото, но въпреки това започна сезона с добра игра и победа срещу Локо Пд. От групата на варненци заради травма отпадна бранителят Мартин Костадинов.
 
На линия са трите чуждестранни попълнения - защитникът Хантакиас, халфът Нягу и крилото Кардосо. От тях титуляр ще е единствено Хантакиас, който ще замени Стефан Станчев в центъра на защитата до Мирослав Енчев. Десен бек отново ще е младокът Виктор Попов.
 
В предни позиции моряците ще разчитат на младока Мартин Минчев, Ндонгала и тарана Исмаил Иса, който дебютира с гол при 3:1 над Локо Пд в първия кръг. Минчев и Ндонгала създаваха доста проблеми на червените през изминалия сезон.
ЦСКА е в серия от 38 мача без загуба на "Армията" (31-7-0).

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки