Българин игра за Фиорентина при загуба от Арсенал (ВИДЕО)

„Артилеристите“ с класика срещу тима на Петко Христов

Българин игра за Фиорентина при загуба от Арсенал (ВИДЕО)
Отборът на Арсенал победи с класическото 3:0 Фиорентина в приятелския мач между двата отбора от турнира Интернешънъл чемпиънс къп.

Срещата се проведе на стадион “Банк ъф Америка” в Северна Каролина, САЩ.

В игра за италианския тим се появи и българският защитник Петко Христов, който записа няколко минути в края, след като замени Федерико Чекерини в 83-ата.

Арсенал започна мача по-настъпателно и в 15-ата минута стигна и до откриване на резултата. Едуард Нкетиа получи около точката на дузпата, освободи си пространство и стреля във вратата за 1:0.

В края на полувремето обаче и Фиорентина пропусна две добри възможности. Първо Рикардо Соти не успя да отбележи сам срещу вратаря, като ударът му бе спасен, а след това в добавеното време Душан Влахович стреля до гредата от добра позиция.

Арсенал обаче отново взе нещата в свои ръце през втората част. В 55-ата минута удар на Александре Лаказет бе спасен от вратаря, а при опита за добавка Рейс Нелсън пропусна отблизо.

В 66-ата минута “Артилеристите” все пак удвоиха преднината си. Хенрих Мхитарян подаде за Лаказет в наказателното поле, той продължи към Нкетиа, който заби второто си попадение в срещата.

В 89-ата минута лондончани направиха победата си класическа. Лаказет с хитър пас изведе Джоузеф Уилок очи в очи с вратаря и той хладнокръвно отбеляза за 3:0.

Това е втора победа за Арсенал в летните контроли и първи успех в Интернешънъл чемпиънс къп.

За “артилеристите” следва среща с Реал Мадрид на 24 юли.

Фиорентина пък  допусна първо поражение в тази надпревара, след като преди това надигра с 2:1 Чивас, пише Спортал.

Следващият двубой на италианците е на 25 юли с Бенфика.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки