Кубрат Пулев: Ще се боря да играя в България за световната титла (ВИДЕО)

Независимо къде, кога и срещу кого аз съм готов за битка, градивната критика е важна за мен, но да е умна, допълни топ боксьорът ни

Кубрат Пулев: Ще се боря да играя в България за световната титла (ВИДЕО)
След като Атлетическата комисия в щата Калифорния върна лиценза на Кубрат Пулев да се боксира на територията ѝ, той вече е вперил поглед към следващата си цел. А именно - битка за световната титла в IBF. Той е задължителен претендент в тази версия, а носител на колана в момента е Анди Руис, който нокаутира уж големия фаворит Антъни Джошуа.  
 
Според Кобрата, той вече е готов за мач с Руис и такава е целта му за следващ мач. Родната боксова звезда обяви в ефира на "Здравей, България" пред NOVA, че ще направи всичко възможно такъв двубой да се проведе в България. 
 
"Оттук насетне съм готов и съм много жаден и гладен за битки. Отпочинал съм достатъчно, в подготовка съм вече и очакваме мач за световна титла на IBF, за да мога да постигна своята мечта. Независимо къде, независимо кога, аз съм готов и съм в очакване на подобна битка, независимо срещу кого", заяви Кобрата. 
 
"Защото винаги ме питат кога ще се изправя срещу Джошуа. Не един път казах, че не е задължително да е срещу него, защото той първо би трябвало да победи и след това да говорим за мач с него. Той, естествено, загуби. Така че не трябва да слага яденето преди тигана. Никога не трябва да си прави планове, преди да е победил. Мачът за световната титла може да е и в Калифорния, защо не, за мен няма значение. Аз бих се радвал най-много да е в България такъв мач, но не е лесно осъществимо. Знаете, че винаги съм настоявал за всички мачове, колкото се може, да се осъществят в България, но не зависи всичко от мен. Въпреки това, аз ще се боря мачът за световната титла да бъде в България", заяви Кобрата.  
 
"На тоя етап не се знаеше до днешното решение на комисия, оттук-нататък ще се знае повече по въпросите за моя опонент. Не мога да кажа абсолютно нищо, но аз съм готов да направя и още един мач преди този за световната титла, готов съм да играя дори директно за световната титла, нямам проблеми. Имам много енергия и съм в топ-форма. Предполагам някъде октомври-ноември ще имам двубой", разкри топ боксьорът. 
 
"Не знам кога се връщам в България. Ще тренирам в Лас Вегас и може по-нататък да се прибера в родината. За мен най-важно е да се подготвя добре и да бъда концентриран, за да изляза готов и сериозен във всеки един мач, независимо дали ще е за световна титла, дали ще е просто за достигане до мач за нея", заяви Пулев. 
 
"Аз съм официален претендент на IBF, така че съвсем скоро можете да очаквате от мен мач за световната титла, който не е изключено да се осъществи в България, което до този момент не е правено. Дори в нито една категория не е имало мач в България за световна титла. Така че смятам, че всички българи трябва да бъдат горди и се надявам такъв мач да се осъществи именно в нашата родина. Поздрави на всички българи и на всички, които бяха зад мен и ме подкрепиха в такава по-аварийна ситуация и малко случваща се другояче. Аз съм доволен и им благодаря, благодаря дори и на критиците, защото за мен градивната критика е изключително важна. Да продължават да ме критикуват, но умно", завърши Кобрата.

 

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки