ДРАМА! Лудогорец се спаси от срамна загуба в 92-та минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Анисе вкара за 1:1 срещу полупрофесионалния Валур в Исландия

ДРАМА! Лудогорец се спаси от срамна загуба в 92-та минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец успя да стигне драматично до равенство 1:1 при гостуването си на Валур в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Шампионите тотално надиграха своя съперник, но допуснаха ранен гол, а след това направиха десетки пропуски. Все пак в последните секунди логичното се случи и Анисе вкара топката във вратата на домакините. За исландците се разписа Петри.

 

Срещата започна спокойно, с превес на Лудогорец. Разградчани обаче изненадващо допуснаха попадение още в 11-ата минута. Домакините изпълниха статично положение, а топката бе избита, но попадна в Ласе Петри, който бе на около 22-23 метра диагонално към вратата на българския тим. С мощен удар той изненада Пламен Илиев и прати топката във вратата му. 

 

 

Лудогорец натисна сериозно своя съперник и положенията пред вратата на исландците се редяха едно след друго. Кешерю оставен непокрит от няколко метра не успя с глава да уцели вратата, а след него Горалски изстреля бомба, която обаче профуча покрай вратата. Рафаел Форстър от пряк свободен удар накара стража на Валур да се разтегне максимално, за да избие в корнер. Чибота също можеше да реализира, но защитник сложи тялото си пред топката.

 

В началото на втората част Лудогорец натисна още по-силно,  а Стойчо Стоев засили офанзивната мощ с вкарването на Швиерчок и Вандерсон. Бразилецът можеше да вкара, но самопожертвователни действия на бранители на Валур предотвратиха гол. Жоржиньо и Кешерю можеха с удари с глава да вкарат, но и двата случая, топката профучаваше покрай гредата.

 

Лудогорец можеше да допусне втори гол при единствената сносна атака на Валур през втората част. Джонсън получи на границата на наказателното поле, финтира и стреля между краката на защитник, но Пламен Илиев с върха на пръстите успя да избие в корнер. 

 

Натискът на Лудогорец бе непрестанен, но някак домакините успяваха да опазят вратата си суха. Швиерчок и Кешерю се разминаха с гола в последните минути. 

 

В добавеното време на мача Вандерсон центрира пред вратата на Валур, където Абел Анисе бе оставен непокрит и с глава от няколко метра вкара за 1:1, с което оформи и крайния резултат.

 
 
Стартови състави на двата отбора
 
 
Валур (4-3-3): Айнарсон – Саеварсон, Омарсон, Сиурбьорнсон, Йонсон – Петри, Старке Хедлунд, Ингварсон – Баралстову, Педерсен, Халдорсон
 
 
Лудогорец: (4-2-3-1): Пламен Илиев – Антон Недялков, Георги Терзиев /к/, Рафаел Форстър, Сисиньо – Анисе Абел, Яцек Горалски – Мавис Чибота, Жоржиньо, Стефан Баджи – Клаудиу Кешеру
 
 
Съдия: Йоргиос Коминис
 
Стадион: „Хлидаренди”, Рейкявик
 

ЧАТ-КОМЕНТАР
 
1 мин. Начало на срещата!
 
5 мин. Футболистите на Лудогорец имат инициативата в началните минути на срещата, но без положения пред вратата на Валур.
 
 11 мин. НЕПРИЯТНО! ГОЛ ЗА ВАЛУР!!! Ласе Петри изненада Пламен Илиев с удар от далечна дистанция. Недялков изби топката с глава, която стигна до Петри. Пламен Илиев очакваше центриране, докато датчанинът реши да стреля право във вратата и отбеляза за 1:0.
 
13 мин. Силен удар на Горалски от границата на наказателното поле срещна тялото на играч на домакините.
 
15 мин. Кешерю бе оставен непокрит на далечната греда при корнер, но ударът му с глава мина на сантиметри от гредата.
 
18 мин. Жълт картон за Сигурбьорнсон.
 
 25 мин. Яцек Горалски получи добре топката след удар на свой съотборник, но изстрелът му бе неточен.
 
 31 мин. Жълт картон за Анисе.
 
37 мин. Чибота получи топката отляво и намери коридор за стрелба. Ударът на конгоанеца обаче премина покрай вратата.
 
45 мин. Край на първата част!
 
46 мин. Начало на второто полувреме!
 
47 мин. Спасяване на Ейнарсон! Чибота получи топката пред наказателното поле, обърна се и опита тежък удар, който вратарят спаси.
 
52 мин. Жълт картон за Йормарсон.
 
53 мин. Жълт картон за Терзиев.
 
60 мин. Пропуск на Жоржиньо! Сисиньо напредна отдясно и центрира в наказателното поле, където крилото връхлетя от втора позиция и стреля с глава, но покрай вратата.
 
 60 мин. Вандерсон заменя Чибота.
 
67 мин. Ингварсон е заменен от Сигурдсон.
 
 72 мин. Нов пропуск на Кешеру! Сисиньо центрира в наказателното поле, където Кешеру стреля с глава, а Ейнарсон блесна с още едно спасяване.
 
 75 мин. Педерсен намери Йонсон отляво. Играчът на Валур опита тежък диагонален удар, който Пламен Илиев успя да избие.
 
 84 мин. Вандерсон намери Шверчок в наказателното поле. Полякът овладя топката, обърна се и нанесе слаб удар, който не затрудни Ейнарсон.
 
86 мин. Удар на от въздуха на Кешеру минава над вратата.
 
90+2 мин. ГОООООООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ!!! Абел Анисе се разписа. Мадагаскарският халф бе оставен сам в наказателното поле и с глава вкара за 1:1 след отлично центриране на Вандерсон.

90+4 Край на мача!
 
ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Гасперини за реванша с Ливърпул: Най-важният мач в историята

„Наясно сме, че няма да е лесно“, заяви треньорът на Аталанта

Еуфория в Рим! "Олимпико" разпродаден за Рома - Милан

"Вълците" на крачка от трети пореден полуфинал

ОБЗОР: Бенфика и Леверкузен с домакински успехи (ВИДЕО)

Резерви зарадваха "аспирините" - резултати от Лига Европа

Рома мечтае за трети пореден финал в Европа (ВИДЕО)

"Вълците" обезличиха Милан на "Сан Сиро"

Алонсо: Има време за Бундеслигата, мислим само за Уест Хем

Вижте какво заяви треньорът на „аспирините“

Пиоли: Всичко зависи от нас

„Сега е моментът да покажем силата си“, заяви треньорът на Милан

Де Роси: "Сан Сиро" ми е мечта

Рома гостува на Милан в Лига Европа

НЕПОБЕДИМИТЕ! Леверкузен с луд обрат в Лига Европа (ВИДЕО)

Карабах бе на минути от сензация в Германия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки