Сензациите в пресата: Бодуров с оферта от американски тим

Лудогорец взима още един бек, Ботев (Пд) ще гони счупен бразилец

Сензациите в пресата: Бодуров с оферта от американски тим

Най-интересните теми от българската преса днес, 29 юли:

 

"24 часа": Бодуров с оферта от американски тим

 

Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров е получил оферта от американския „Колорадо Рапидс", където да продължи кариерата си. Тимът от Западното крайбрежие на САЩ дори бил склонен да плати минимална трансферна сума за централния защитник, който вече е на 33 години. От началото на сезона Бодуров играе през мач за ЦСКА, което не е по вкуса му и това може да ускори напускането му. Плюс това офертата от САЩ е може би последният му шанс да заиграе отново в чужбина. През кариерата си благоевградчанинът има два сезона в английския Фулъм и един в датския Мидтиланд, преди да се прибере обратно в България и да облече екипа на ЦСКА.

„Колорадо Рапидс" е последен в Западната конференция на професионалната лига на САЩ и Канада и спешно търси заздравяване на защитата си. От началото на сезона отборът е допуснал в 22 мача 45 гола, което го поставя на второ място в антикласацията по този показател. Пред него е само ФК Синсинати, който има допуснати 53 попадения в 23 двубоя. „Рапидс" няма и големи шансове да попадне в плейофите, въпреки че математически още има как да влезе сред осемте най-добри на Западната конференция. По принцип ЦСКА има доста добро име зад океана. Там бяха продадени Галин Иванов, Райс Мболи, Антон Недялков и преди няколко месеца бе пратен под наем Едвин Джеси. Трансферният пазар в България се затваря чак на 6 септември, като до този момент има време да се намери и заместник на Бодуров.

В същото време новият тим в професионалната лига на САЩ Интер Маями, който е собственост на Дейвид Бекъм, обяви първите двама футболисти в историята си. Това са 19-годишните аржентинци Матиас Пелегрини и Хулиан Каранса. Отборът на Бекъм ще се включи в лигата от новото първенство, което стартира през март догодина. Дотогава двамата остават в отборите си под наем. Пелегрини бе собственост на Естудиантес, а Каранса - на Банфийлд. Двамата заемат местата на т.нар. специални млади играчи, което означава, че ще могат да вземат повече от максималната заплата в лигата от 530 000 долара, но само 150 000 от сумата важи в изчисляването на границата на заплати във всеки отбор, която е 4,24 милиона долара. Всеки тим има право и на три звезди, които могат да получават колкото си искат, но всичко над 530 000 долара се покрива от клуба.

 

„Тема спорт”: Лудогорец взима още един бек

 

Лудогорец почти сигурно ще се подсили с още един бранител до края на трансферния прозорец. Разградчани са набелязали бек от чужбина, който да засили конкуренцията при крайните защитници, където старши треньорът Стойчо Стоев има най-малко резерви. Както е известно, през това лято орлите взеха Жордан Икоко от френския Гинган. Той обаче демонстрира крайно неубедително представяне в решаващите мачове срещу Ференцварош, като имаше вина за голове и в двете срещи. Фактът, че Станислав Манолев не бе картотекиран за мачовете с Валур от Лига Европа, подсказва и доколко той може да се смята за някаква сериозна опция за титулярния състав в по-напечените мачове.

Друг от крайните защитници - бразилецът Сисиньо, пък се очаква да бъде продаден до края на август, като интерес към него не липсва. След края на миналия сезон Натанаел напусна като свободен агент u продължи кариерата си в бразилския елитен Интернасионал. Цялата пролет той бе извън първия състав на орлите. Единственият краен защитник в Лудогорец, който играе на ниво през последната година, е Антон Недялков. Той обаче реално е без алтернатива и конкуренция, като често на левия бек е пращан Сисиньо.

 

„Меридиан мач”: Ботев (Пд) ще гони счупен бразилец

 

Ботев (Пд) ще опита да се отърве от един от най-скъпоплатените си футболисти. Става дума за бразилеца Джонатан Перейра, който от доста време е контузен. Все още не е ясно, кога защитникът ще се завърне на терена. Той има травма в корема, а лекарите спорят как да бъде лекувана тя. Родните доктори настояват, че Перейра трябва да претърпи операция, а в Белгия са му назначили медикаментозно лечение. Така или иначе Джонатан не играе за Ботев, а договорът му изтича в края на сезона. Шефовете ще направят всичко по силите си, за да разтрогнат контракта на бранителя по взаимно съгласие в най-скоро време.

Междувременно стана ясно, че един от най-перспективните футболисти на Ботев Крис Добрев все още се дърпа за нов договор. Младокът е получил предложение за 3-годишен контракт, но все още не я ясно дали ще подпише. Съвсем различна е ситуацията при друг талант на клуба - Слави Шопов, който до дни ще парафира за 3 години с Ботев.

 

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки