Сензациите в пресата: Занев и Пинто на линия за реванша с Осиек

Холандец готов да плаща за шанс в Локо Пд, Ботев Пд преговаря за раздяла с двама

Сензациите в пресата: Занев и Пинто на линия за реванша с Осиек

Най-интересните теми от българската преса днес, 31 юли:

 

„Тема спорт”: Занев и Пинто на линия за реванша с Осиек

 

ЦСКА ще може да разчита 6 реванша с Осиек на Петър Занев и Рубен Пинто. От понеделник двамата тренират на пълни обороти и се очаква да пътуват с отбора за Хърватска. Занев получи мускулен проблем към края на двубоя с Осиек на "Армията" и първоначалните прогнози бяха, че може да е аут за десетина дни. Възстановяването на бранителя обаче е протекло бързо и той ще е готов за втората среща. При успеха с 1:0 над хърватите Занев беше използван като ляв централен защитник в схема 3-5-2. Той вероятно ще играе на същата позиция и утре, освен ако Петрович не реши да го ползва като халф-бек, а в центъра на отбраната до Бодуров и Томаш да действа Чорбаджийски. Люпко няма намерение да променя тактическата постройка.

Рубен Пинто също се завръща за реванша с Осиек. Той не взе участие в първата среща заради вирусно заболяване, поради което пропусна и гостуването на Славия. Португалецът вече се е възстановил и заедно със Занев поднови тренировки наравно с отбора. Не е изключено Пинто да е титуляр в Хърватска. В такъв случай резерва ще остане един измежду Тиаго и Фабрини с оглед ЦСКА да има по-дефанзивна средна линия.

Днес отборът на ЦСКА заминава за Хърватска, където в четвъртък ще играе срещу Осиек мач реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. Армейците излитат от Терминал 1 на летище София в 13:30 часа. Пресконференцията на Люпко Петрович е от 19:45 часа, а тренировката на ЦСКА е от 20:15 часа.

 

“Тема спорт”: Ботев Пд преговаря за раздяла с двама

 

Ръководството на Ботев (Пловдив) ще започне разговори за раздяла с двама футболисти. Това са защитникът Джонатан Перейра и крилото Антон Карачанаков. Първият страда от хронична травма. Той се контузи през миналия сезон, а през този още не е играл. Наскоро Джонатан бе на прегледи в чужбина, за да се прецени как да се процедира с лечението му. По всичко личи, че той скоро няма да се върне в игра. На неговия пост играят Филип Филипов и Родни Клустер, така че треньорът Желко Петрович няма нужда от услугите му.

Същото се отнася и за Антон Карачанаков, който не бе в групата за гостуването на Левски. Фланговият нападател много трудно ще се пребори за място в състава с оглед на факта, че наставникът налага твърдо Крис Добрев. Младокът се представя добре и няма да бъде пипан. На другия фланг пък играе Александър Тонев, а опции са още Антонио Вутов и Тодор Неделев. Затова и за Карачанаков няма бъдеще в Ботев.

 

„Меридиан мач: Холандец готов да плаща за шанс в Локо Пд

 

От началото на седмицата с Локо (Пловдив) отново е тренирал нападателят Оливер Ван Вийн. Той бе на проби по време на подготвителния лагер в Боровец през юни и взе участие в контролата с ФК Македония, но бързо бе отпратен заради сериозната класа и конкуренция, с която „черно-белите" разполагат в предни позиции към момента. Все пак Ван Вийн сам е решил да се върне и е помолил за втори шанс, който треньорът Бруно Акрапович се е съгласил да му даде. Футболистът е истински космополит. Баща му е от Холандия, но е роден в Мадрид, а след това със семейството си е живял и в Англия. Там е играл в нискоразредния Скелмерсдейл. Има малък опит и аматьорски отбор в Испания, а е бил и в американския Атлантик Сити. Той обаче е харесал работата с Акрапович и обявил, че е готов да си плаща апартамент в Пловдив и няма никакви претенции за заплата, ако му се даде шанс да облече черно-бялата фланелка. От треньорския щаб на Локо коментираха, че момчето има качества и ако не остане на „Лаута" няма да е изненада, ако си намери друг клуб в България, където би се представил добре.

Справката в интернет показва, че Оливър Ван Вийн е представян от същата мениджърска агенция, която защитава интересите и на Един Бахтич и Давид Малембана. Сред клиентите й е и бившият национал на Кот дИвоар Ромарик Дри, който игра за Беверен срещу Левски в евротурнирите, а след това направи успешна кариера, в която стигна и до испанския Севиля.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки