Локо Пд има недовършена работа, продължава да мечтае

Черно-белите ще разчитат на контраатаки и статични положения

Локо Пд има недовършена работа, продължава да мечтае
Локомотив Пловдив гостува днес от 21:45 часа на Спартак Търнава в мач реванш от втория квалификационен кръг за Лига Европа. Черно-белите направиха решителна крачка към класиране за следващата фаза, след като победиха на "Лаута" (2:0), с два гола от дузпи на Димитър Илиев. При краен успех, в третия кръг смърфовете ще срещнат победителя от двойката Макаби Хайфа - Страсбург, французите спечелиха у дома първата среща с 3:1.
 
Дотогава обаче на Локо Пд предстоят още 90, а може би и 120 минути здрава битка. 120, защото толкова, плюс победа при дузпите, бяха необходими на Спартак Търнава да достигне до двубоите с черно-белите. Сценарият от "Лаута" е добре познат за словаците. В първия квалификационен кръг те загубиха със същия резултат (0:2) визитата си на босненския Радник Биелина. На реванша в Търнава момчетата на Рикардо Шеу биха също с толкова и стигнаха до продължения, а в тях нов гол не падна и така дойде лотарията на дузпите. Фортуна намигна на словаците и те продължиха напред.
 
В Локо знаят, че такъв развой е възможен, но въпреки това не са тренирали дузпи. Старши треньорът Бруно Акрапович и подопечните му са убедени, че ще вкарат в реванша. Смърфовете ще разчитат главно на контраатаки и статични положения, за да поразят вратата на противника отново. Босненският специалист има отлични изпълнители за това - Езе, Димитър Илиев, Аралица... А бързината по фланга на Момчил Цветанов вече веднъж създаде главоболия за словаците, след като той изработи и двете дузпи на "Лаута".
 
Акрапович пък ще се довери на изпитаната максима, че когато отборът върви, промени не се правят, и почти сигурно ще заложи на същия състав от първата среща. Треньорът няма и основание да прави промени - няма нито контузени, нито наказани. В двубоя с Ботев Враца той остави извън групата само Умарбаев, а Аралица и Петрович бяха резерви. 
 
Така на вратата пак ще видим Мартин Луков, а пред него в схема 3-5-2 ще са Петрович, Езе и Томашевич, които ще оформят ариергарда. Халф-бекове ще са Карагарен отдясно и Момчил Цветанов отляво. В средата на терена Витанов и Умарбаев оформиха добър тандем, а триото Ожболт, който ще действа зад Димитър Илиев, и Аралица, ще тормози противниковата отбрана. Като златен жокер ще бъде използван ветеранът Георги Илиев, който определено още не е казал последната си дума и го показа с тупалката във Враца.
 
Тактиката е ясна, задачата също. Остава само възпитаниците на босненския наставник да затвърдят резултата от първата среща и да доставят на верните си фенове поне още една евровечер в Пловдив. А както каза Чавдар Цветков, Локо трябва да излезе на терена така, сякаш дуелът едва сега започва, а първата среща е завършила 0:0.
 
Бруно Акрапович е добър мотиватор и е повече от ясно, че няма да допусне подценяване, за да може след 14 години Локомотив Пловдив пак да отстрани съперник в Европа. За последно това стана през лятото на 2005-а, когато бе елиминиран ОФК Белград за Купата на УЕФА. Последното романтично време на черно-белите. Романтика, която днес отново витае във въздуха над черно-белите и кара хилядите сърца да туптят от вълнение, да стискат палци и да се надяват, че приказката тепърва започва. А отстраняването на Спартак Търнава ще е първата глава от нея.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки