Петзвезден Лудогорец гази в Европа по пътя към плейофите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите разбиха уелския ТНС с 5:0 в Разград

Петзвезден Лудогорец гази в Европа по пътя към плейофите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец се поздрави с категоричен домакински успех 5:0 срещу ТНС в първия мач между двата тима от третия квалификационен кръг на Лига Европа и чака спокойно реванша в Уелс, както и съперника си за плейофите на турнира.

Припомняме, че това ще е загубилият тим от двойката Марибор – Розенборг, а норвежкият тим спечели с 3:1 визитата си в Словения.

Домакинството на Лудогорец срещу уелските „светци“ пък протече безпроблемно и те вкараха пет безответни попадения, като над всички бе лятното попълнение Мавис Чибота.

Той изнесе много силен двубой и се отчете с гол и асистенция за втората най-голяма победа на тима в Европа, след 7:0 над северноирландския Крусейдърс.

„Орлите“ започнаха вихрено срещата в Разград и поведоха още в десетата минута. Тогава Мавис Чибота получи отлично дълго подаване на фланга и овладя майсторски.

Лятното попълнение на „орлите“ влезе на скорост в пеналта, а после стреля, но нацели страничната греда. След това обаче Райън Харингтън опита да спира топката, ала вместо това я прати в собствената си врата и така даде аванс на Лудогорец.

Скоро след това Кешеру имаше възможност да удвои, но вратарят спаси.

Последният обаче бе безпомощен в 28-ата минута, когато точно Кешеру изведе чудесно Чибота и той надбяга бранител, след което финтира стража, за да прати по диагонала топката в опразнената мрежа – 2:0.

Това обаче не бе всичко за първото полувреме, защото малко преди края му Лудогорец направи преднината си класическа.

В 43-ата минута отново вкаралият си автогол Харингтън сгреши в пеналта и позволи на Джоди Лукоки да му отнеме, а после футболистът на шампионите не остави шансове на стража Харисън и с мощен изстрел направи резултата 3:0.

Той стана още по-внушителен след паузата, тъй като Лудогорец не спря да атакува до самия край на срещата.

В 65-ата минута Клаудиу Кешеру покачи на 4:0 от близка дистанция, след като получи в пеналта от Мавис Чибота, а не след дълго последният бе заменен, за да спести сили за предстоящото в неделя дерби срещу ЦСКА.

Въпреки това Лудогорец отбеляза още едно попадение. В 76-ата минута шампионите получиха дузпа за игра с ръка на Мариот в наказателното поле при едно центриране на Лукоки.

Зад топката застана Козмин Моци, чието изпълнение бе спасено от вратаря на гостите, но при добавката румънецът не сгреши и оформи крайното 5:0.

Реваншът в Уелс е след седмица.

ЛУДОГОРЕЦ – ТНС 5:0
1:0 Райън Харингтън (10)
2:0 Мавис Чибота (28)
3:0 Джоди Лукоки (42)
4:0 Клаудиу Кешеру (65)
5:0 Козмин Моци (76)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 90. Форстър, 30. Моци (к), 22. Икоко, 44. Горалски, 12. Анисе, 8. Битон, 13. Чибота, 92. Лукоки, 28. Кешеру;
Треньор: Стойчо Стоев.

ТНС: 1. Харисън (к), 2. Спендер, 3. Мариот, 4. Дейвис, 6. Раутлидж, 7. Ейб, 8. Бробел, 10. Редмънд, 14. Мюлън, 23. А. Едуардс, 24. Харингтън;
Треньор: Скот Ръскоу.

NOVSPORT.COM ПРОСЛЕДИ МАЧА НА ЖИВО, А ЕТО И КАК СЕ РАЗВИ ТОЙ:

90+2 Край на срещата! Лудогорец разби ТНС с 5:0 и спокойно чака реванша в Уелс след седмица.

90 - Две минути добавено време на срещата. 

88 - Опасен удар на гостите, Пламен Илиев се намеси и изби в корнер, а после улови с лекота центрирането.

83 - Нарушение срещу Лукоки, след лек хаос в защитата на Лудогорец, предизвикан от един карамбол. 

77 – Последна смяна в мача. Якуб Швиерчок вместо Дан Битон, домакините с двама нападатели до края на срещата.

76 – ГОООЛ – 5:0 ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Вратарят на ТНС спаси удара на Козмин Моци от дузпа, но при добавката румънецът не сгреши и се разписва. 

75 – Дузпа за Лудогорец! Икоко опита центриране, а Мариот игра с ръка в пеналта и реферът посочва бялата точка.

69 - Стойчо Стоев също предприема рокада. Вандерсон заменя Чибота. 

69 - Последна смяна в ТНС. Кейн Люис вместо Спендер. 

67 - Корнер в полза на Лудогорец. Чибота опита да вкара директно от ъгловия удар, но топката премина над вратата. 

65 - ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ – 4:0! Клаудиу Кешеру се разписа от близка дистанция, след като получи от Чибота пред вратарското поле на ТНС.

61 - Рокада и в стреоя на гостите. Блейк Дрейпър заменя Ейб. 

60 - Смяна в състава на Лудогорец. Стефан Баджи заменя Абел Анисе.

54 - Корнер в полза на ТНС, след който домакините организираха контраатака и Лукоки падна в пеналта, но дузпа не последва, въпреки претенциите на разградчани. 

52- Първа опасност пред вратата на Лудогорец! Джейми Мюлън се измъкна от защитата, но Антон Недялков се намеси решително и блокира изстрела в последния миг.

50 – Втори пореден ъглов удар за Лудогорец в рамките на няколко секунди. 

50 – Икоко изведе хитро Лукоки зад гърба на защитата. Последният опита да намери Кешеру в пеналта, но в последния миг защитник на гостите протегна крак и изчисти в корнер.

47 – Втората част започна така, както и първата. Този път ролите бяха разменени, тъй като Чибота изведе Кешеру, ала изстрелът на румънеца профучава покрай вратата на гостите и топката спира във външната част на мрежата. 

46 – Блейн Хъдсън заменя Кестън Дейвис.

46 - Начало на второто полувреме, смяна в състава на гостите. 

45+1 Край на първото полувреме! Лудогорец се оттегля на почивка с класическа преднина срещу ТНС в първия мач между двата тима от третия квалификационен кръг на Лига Европа. 

45 – Една минута добавено време за първата част. 

43 – ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ – 3:0! Отново Харингтън сгреши в собственото си наказателно поле и позволи на Джоди Лукоки да му отнеме, а после футболистът на разградчани не остави шансове на вратаря със силен изстрел в горния ъгъл.

42 - Две поредни засади на футболисти от ТНС, както и една грешка в защитата на Лудогорец, която обаче не доведе до нищо опасно. 

38 – Корнер в полза на Лудогорец, но след изпълнението му от Чибота защитник на гостите чисти в тъч. 

35 - Първият жълт картон в мача е за Джон Раутлидж от ТНС, който фаулира грубо Абел Анисе в центъра на терена. 

33 - Нарушение в наказателното поле на ТНС, но в полза на гостите, защото Кешеру е играл с ръка след центрирането на Икоко. 

28 - ГООООЛ, ЧИБОТА УДВОЯВА РЕЗУЛТАТА ЗА ЛУДОГОРЕЦ – 2:0! Лятното попълнение на шампионите получи чудесен извеждащ пас от Кешеру, след което надбяга бранител и финтира вратаря, за да прати топката в мрежата му.

23 – Форстър има нужда от лекарска помощ, а футболистите на ТНС използват прекъсването, за да се освежат край тъчлинията и да получат наставления от своя треньор. 

21 – Нарушение на Горалски, на десетина метра пред наказателното поле – фронтално срещу вратата. Гостите опитаха директен обстрел по земя, но стражът на Лудогорец внимаваше и улови.

18 – Спендер с нарушение в атака срещу Пламен Илиев.

17 – Дан Битон стреля силно от свободен удар, а стражът на гостите бе неуверен, но същото важи и за притичалия Клаудиу Кешеру, който не сполучи при добавката. 

12 – Кешеру можеше бързо да удвои резултата, отправяйки мощен изстрел по диагонала, но вратарят на гостите спаси. 

10 – АВТОГОЛ! ЛУДОГОРЕЦ ПОВЕЖДА С 1:0!!! Чибота получи на фланга и майсторски преодоля съперник, след което стреля, но топката срещна страничната греда. Впоследствие обаче тя рикошира в Райън Харингтън и влезе във вратата.

9 – Корнер за Лудогорец, изпълнен от Битон, но и не затруднил отбраната на уелския тим, който е изцяло в синьо на стадиона в Разград.

7 – Битон и Недялков направиха отлично двойно подаване и българският национал подаде успоредно на голлинията, но там защитник на ТНС се намеси решително.

5 – Дан Битон центрира отляво, но прекалено силно и вратарят на гостите улови без затруднения. 

2 – Отлична възможност за Лудогорец. Още в 85-ата секунда шампионите осъществиха бърза контраатака и Джоди Лукоки бе изведен сам срещу вратаря, но прибърза с удара и стреля слабо в ръцете на вратаря. 

1 – Началото на мача в Разград бе дадено!

20:10 часаДвата отбора вече загряват на стадиона в Разград. Наставникът на домакините Стойчо Стоев заяви, че Лудогорец ще се опита да реши сблъсъка още със срещата тази вечер, която стартира след 20 минути. 

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки