Гришо бори травмата в рамото на – 129 градуса

Хасковлията се възползвал от методите на лаборатория в Синсинати

Гришо бори травмата в рамото на – 129 градуса
Тенисистът Григор Димитров е пробвал пореден метод да възстанови тялото си и да се отърве от от всякакви болежки, включително и тази в рамото, която го измъчва от повече от месец.
 
По време на престоя си в Синсинати за турнира от сериите Мастърс, той се е подложил на криотерапия, съобщават местните медии. 
 
Там се намира най-популярната и предлагаща най-добри условия в САЩ лаборатория, която разполага с иновационната технология. Става въпрос за Arctic Blast Cryo, като доста голяма част от състезателите в надпреварата в Охайо са ползвали услугите ѝ. 
 
При въпросната криотерапия тялото се подлага на охлаждане при температури около -129 градуса по Целзий, като в определени случаи тя може да бъде свалена и до -168 градуса. Според специалистите, по този начин се постига лечение на тъканите дори на клетъчно ниво. 
 
Тази терапия е страхотна за възстановяване след тежък мач, но и за лечение на възпаления, травми, както и редица други проблеми. Съвсем не е учудващо, че Димитров е посегнал към метода, след доста неубедителното си представяне през 2019 г., което в последно време оправдава с контузията в рамото.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки