Роман Безяк: Лудогорец е фаворит срещу Марибор

Българите няма как да бъдат уплашени от атмосферата на стадиона в Словения, смята бившият играч на шампионите

Роман Безяк: Лудогорец е фаворит срещу Марибор
Един от бившите звездни нападатели на Лудогорец Роман Безяк бе потърсен от словенския вестник „Вечер", който намира голаджията за идеалния събеседник преди мача между местния доминатор Марибор и българския хегемон Лудогорец. Двата тима излизат един срещу друг утре в двубой на прага на групите на Лига Европа. Изданието припомня, че Безяк е трикратен шампион с Лудогорец и играе изключително успешно в групите на Лига Европа срещу ПСВ Айндховен, Лацио и Динамо Загреб. За АПОЕЛ той вкарва 4 гола в 14 мача и печели петата си титла с трети различен отбор. В Хърватия Безяк триумфира с екипа на Риека.
 
- Какви са спомените ви от Лудогорец, където е пикът на вашата кариера?
 
- Това е време, което никога няма да забравя, и спомени, които никога няма да бъдат заличени. Бяха три прекрасни години, в които написахме историята на клуба. Влязохме за първи път в Шампионската лига и в групите на Лига Европа — това бяха луди мачове.
 
- Що за отбор е настоящият Лудогорец, който излиза срещу Марибор?
 
- Отборът се промени много от 2015 година, като в момента в състава са само петима от моето време. Стилът им на игра обаче не е променен, защото в тима има много футболисти от Южна Америка. Играят на висока скорост с бързи подавания, което беше силата на тима и по мое време.
 
- На офанзивен футбол ли залага треньорът Стойчо Стоев?
 
- Който и да е треньор, няма какво толкова да промени по отношение на стила. Отборът е изграден от технически умели и бързи играчи, така че треньорът автоматично приема този стил.
 
- Кои са най-известните играчи?
 
- Мисля, че това са основните нападатели Якуб Шверчок и Клаудиу Кешеру, които са реализирали най-много голове. От сегашния отбор се познавам с капитана Светослав Дяков, бразилецът с български паспорт Марселиньо, защитниците Козмин Моци и Георги Терзиев.
 
- Какво трябва да направи Марибор, за да се справи със съперника?
 
- Марибор достатъчно добре знае рецептата за успех в Европа и се е доказал срещу по-силни отбори. Лудогорец отпадна от Ференцварош и ще направи всичко възможно да влезе поне в групите на Лига Европа.
 
- Как виждате шансовете на двата отбора?
 
- Лудогорец е фаворит, но всички знаем на какво е способен Марибор, а Челси също имаше проблеми. Тези мачове обаче не могат да бъдат предвидени. Марибор трябва да гони на всяка цена гол като гост.
 
- Каква ще е атмосферата на стадиона? Имат ли шумни фенове?
 
- Това е плейоф и стадионът ще е пълен. Те имат фенове, но те не са от така наречените ултраси. По мое време хората от околностите на Разград също идваха на стадиона. Навремето стадионът беше за 7000 фенове, а сега вече могат да дойдат 10 000.
 
- Българите ще бъдат ли притеснени от шумната публика в Марибор?
 
- Изобщо няма да бъдат притеснени. Два пъти играхме с Партизан в Белград, а всички знаете каква е атмосферата там. Спечелихме и двата мача, а играчите разиграваха спокойно и самоуверено. Повечето играчи имат опит в евротурнирите и няма да са уплашени.
 
- Алфата и омегата на клуба е големият бизнесмен Кирил Домусчиев. Какъв е неговият модел на работа в клуба?
 
- Когато г-н Домусчиев взе клуба, той беше едва в трета лига. В началото реализира печалби от евротурнирите, а не от продажба на играчи. Едва след като спечели четири титли започнаха и трансферите на запад. Първият беше на бразилеца Кайсара в Шалке. Кирил Домусчиев е изключително отдаден на футбола човек. Бизнесът му е в различни сфери, но най-важната е производството на антибиотици за животни.
 
- Разград се намира в българския Изток и е малък град с население от 30 000 души.
 
- Черно море и Варна са съвсем близо и най-вероятно Марибор ще кацне именно на летището там. Разград е малък град, но когато напуснах преди години, бяха започнати много проекти и строежи.

 

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си

Между двата тима се получи доста интересен мач

Селта надви Лас Палмас след рецитал на Аспас (ВИДЕО)

Галисийци се отдалечиха от изпадането

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Милан ще избира между доста имена за нов треньор

Вижте и някои от кандидатите за поста

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Ад в Белград! Зверски бой между ултраси на Партизан и Звезда (ВИДЕО)

За щастие полицията е реагирала доста бързо

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки