Ботев Пд ще слага край на кризата в тима

Витоша гони първи успех, зверска жега чака отборите

Ботев Пд ще слага край на кризата в тима
Ботев Пд посреща Витоша днес от 18:00 часа в Коматево в опит да постави началото на края на кризата си. Канарчетата са в серия от 4 мача без успех, в които записаха 3 загуби - 1:3 от Левски и по 0:2 от Царско село и Берое.
 
Взеха точка само от Етър (2:2) на "Ивайло". А последният успех бе преди повече от месец - с 3:1 над Дунав на 21 юли. Кошмарният старт логично доведе до вътрешно напрежение. Играчите са глобени с по 40% от заплатите си, като санкцията може да отпадне само ако победят Витоша и след това Локо Пловдив в градското дерби.
 
Поредна загуба на точки днес обаче може да доведе до сериозни трусове в клуба. Не е изключено да се стигне до раздяла с треньора Желко Петрович или спортния директор Адалберт Зафиров. На приказки ръководството има пълно доверие към двамата. Какво обаче ще се случи на практика е отделен въпрос.
 
Ботев няма проблеми от здравословен характер. На линия след травма отново е бранителят Димитър Пиргов. Извън сметките пак ще остане нападателят Тайлон. Той беше привлечен по искане на треньора Петрович, но се оказа, че не е паснал на схемата на игра. Вместо него на пожар беше върнат Фернандо Виана. Наказан е Костадин Ничев. Той може да бъде заместен или от Ради Терзиев, или от Пиргов, ако е в достатъчно добро състояние да започне.
 
В състава на Витоша няма нови кадрови проблеми, като на разположение все още не са контузените Четин Садула и Румен Гьонов. Бистричани са в серия от 6 поредни загуби с 3:16 голова разлика.
 
Двата отбора ги чака зверска жега в Коматево. При старта на двубоя се очаква температура около 34 градуса. Прави впечатление, че всички мачове на канарчетата от началото на сезона са били или от 18:00, или от 18:45 часа.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки