Бухалов: Кодинов показа свръхвъзможности, но още прави грешки

"Да се надяваме, че ще успее да се пребори за олимпийска квота догодина"

Бухалов: Кодинов показа свръхвъзможности, но още прави грешки

Президентът на Българската федерация по кану-каяк и единствен българин с два златни медала от едни олимпийски игри - Николай Бухалов, обяви пред "24 часа", че Ангел Кодинов е показал свръхвъзможности по време на финала на 500 м едноместно кану. Кодинов спечели сребърен медал в Сегед (Унгария). Българинът дори бе в позиция за златния медал, но в крайна сметка бе изпреварен от германеца Себастиан Брендел.

“Сребърният медал от световно първенство е голямо постижение за Ангел. Той направи перфектна гонка. Показва големия си талант от години, но прави и грешки - пуска съперниците на старта. Сега проведе професионална гонка на финал на световно за мъже. Дори водеше на Брендъл до 150 м преди финала. Но важното е, че отговори и във финалните метри, бори се докрай и заслужи медала. Смятам, че дори конкурентите му бяха изненадани колко силно състезание направи, много по-силно от сериите. Категорично си заслужи големия успех”, заяви Бухалов.

“След това в полуфинала на 1000 м беше изтощен. Оказа влияние, че финалът на 500 м беше твърде близо във времето, а той изстиска силите си за медала. Да се надяваме, че ще успее да се пребори за олимпийска квота догодина. И за предишните олимпийски игри успя от втората квалификация”, добави Николай Бухалов.

"Бъдещето е пред Ангел Кодинов. Вярвам, че предстои да показва много сериозни резултати. На световното първенство в Унгария се видя силата на младата вълна в кану-каяка. Много млади спортисти постигнаха впечатляващи резултати и в младежка възраст вече печелят световни титли за мъже и жени. В същото време утвърдени имена не успяха да се преборят за олимпийска квота на световното първенство, а някои дори предпочитаха да спестяват сили на 500 м. В крайна сметка най-важното е, че България има световен вицешампион, да спечелиш медал на световно първенство си е нещо голямо", каза още Николай Бухалов.

Цанко Цанков с първа тренировка в студените води на Тихия океан

Българинът участва на плувния маратон в протока Кук

С трима щангисти сме в Тайланд, само Карлос Насар ще вдига

Иван Димов е с операция на коляното

Близо 400 плувци скачат в "Спартак" на държавното първенство

Вижте подробности

Ас в борбата пропуска олимпийската квалификация

Кирил Милов с тежка травма

Aко Игрите се правят през очите на спортиста, това ще бъде добра Олимпиада

Себастиан Коу даде съвети на олимпийците

Френските власти не искат церемония по откриването на Олимпиадата

Органите на реда са притеснени от терористична атака

СКАНДАЛ: Градев провали "помирителната" среща в шахмата

Димитър Илиев избяга от срещата, която бе инициирал

Оставиха "на тъмно" помирителната среща в шахмата

Вижте подробности

Вижте къде поставят олимпийския огън в Париж

Франция не получи разрешение да е Айфеловата кула

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки