Анхел Мадрасо спечели петия етап в Испания

Той се отличи в последните 500 метра на 170-километровата отсечка,

Анхел Мадрасо спечели петия етап в Испания
Анхел Мадрасо се отличи в последното изкачване и спечели петия етап на колоездачната обиколка на Испания, докато Мигел Анхел Лопес направи късен спринт за първото място в генералното класиране.
 
Мадрасо се отличи в последните 500 метра на 170-километровата отсечка, която завърши на върха на планина и близо до космическата обсерватория в град Аркос де лас Салинас. Състезателят на Бургос-БХ беше в челната група през последните километри и се откъсна заедно със съотборника си Джетси Бол и Хосе Ерада от Кофидис. Бол пресече линията на второ място, с 10 секунди пасив, а Ерада пристигна до финала с 12-секундно закъснение.
 
Лопес, състезател на Астана Про Тийм, завърши четвърти с 47 секунди зад испанския победител. Алехандро Валверде от Мовистар пък остана пети, след като двамата бяха на над шест минути от лидерите в началото на последното изкачване. Лопес вече води с 14 секунди на Примож Роглич в генералното класиране, а Наиро Кинтана е с 24 секунди пасив. Валверде е четвърти с изоставане от 28 секунди.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки