Краси Балъков преди сблъсъка с Англия: На мен ми е по-лесно да направя състава, отколкото на Гарет Саутгейт

"Желанието е едно, възможностите съвсем друго", заяви националният селекционер

Краси Балъков преди сблъсъка с Англия: На мен ми е по-лесно да направя състава, отколкото на Гарет Саутгейт

Наставникът на националния отбор по футбол Красимир Балъков даде специална пресконференция преди предстоящия мач от евроквалификациите срещу Англия.

„Поуките от първите две загуби са много. За съжаление, имаме много малко време за работа. Желанието е едно, възможностите са съвсем друго. Лицето на националния отбор се сменя изцяло. Сега ще трябва по най-бързия начин наново да го изградим. Иска ми се да имаме повече време, но няма как да стане. Ще работим повече с видеоанализи и по-малко на терен. Има неща, по които задължително трябва да се работи повече”, заяви наставникът.

Селекционерът говори за вариантите в състава и сподели основния критерий, по който избира кои футболисти да бъдат повикани.

"Търсим различни варианти да подсилим стимула и конкуренцията. Искам да дадем шанс на новите футболисти. Опитваме се да ги стимулираме и да знаят, че ако се представят добре, могат да са част от националния отбор. Няма как да вдигнем нивото на първенството."

„Съобразяваме се с отборите, с които играем. Уважавам Спас Делев, Ради Кирилов, Ради Василев, Ахмед Ахмедов, Карагерен… Наблюдаваме ги, но сами може да се досетите защо не са в националния отбор. Срещу Англия ни трябват динамични и бързи футболисти, дори ако са по-малко технични.”

"Изброените футболисти са в разширения състав на националния отбор и ако продължават да показват добри игри, сигурно ще бъдат извикани на някой лагер. Аз не мога да извикам повече от 23-ма футболисти. Хубаво е, че се коментират други имена, защото така създаваме конкуренция, което е позитивно. Нека продължават да играят добре и ще дойде време, когато ще ги извикаме. За всеки лагер викам не просто опитни футболисти, а такива, които имат динамика, която ще пасне на противниците", сподели Балъков.

"Много по-лесно ми е да направя състава, отколкото на Саутгейт. Той има изключително богат избор на футболисти, за разлика от мен. Затова ходим по стадионите, наблюдаваме, правим изводи и гледаме избранниците ни да паснат максимално на нашата стратегия", коментира наставникът.

"В английския отбор няма футболист, върху когото да не се акцентира. Разликата между тези, които са извикани, и тези, които не са, е почти никаква. Когото и да погледнеш от средата на терена им, трябва да му обърнеш особено голямо внимание."

"Не всеки ден можеш да играеш на „Уембли”. Надявам се, че това е допълнителен стимул за футболистите ми. Англия е тотален фаворит и ние няма какво да губим. Важното е да покажем мъжка игра, да дадем всичко от себе си Надяваме се да сме доволни от това, което сме показали, резултатът не е важен", завърши Балъков. 

Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки