Юве пак трябваше да прави обрат срещу новак, но взе трите точки в Бреша (ВИДЕО)

Торинци спечелиха по идентичен начин в Серия А в рамките на четири дни

Юве пак трябваше да прави обрат срещу новак, но взе трите точки в Бреша (ВИДЕО)

 Шампионът Ювентус изтръгна победата при гостуването си на новака Бреша и оглави класирането в Серия "А".

"Старата госпожа" получи ранен гол, но направи обрат и се наложи с 2:1 на "Марио Ригамонти" в среща от междинния 5-и кръг. Красив гол на Алфредо Донарума още в 4-ата минута даде аванс на Бреша, но автогол на Джон Чансейор (40) и попадение на Миралем Пянич (63) обърнаха нещата в полза на "бианконерите".

Срещата на "Марио Ригамонти" започна по мечтан за домакините начин. Още в 4-ата минута Ромуло подаде на Донарума, който с мощен удар под гредата завари неподготвен Войчех Шчесни. Полският страж докосна топката, но не съумя да я избие.

Към края на полувремето Ювентус вдигна оборотите. В 39-ата минута Дибала проби отдясно и потърси Игуаин, но топката беше избита в корнер. След неговото изпълнение Леонардо Бонучи скочи заедно с Джон Чансейор, а националът на Венецуела не се ориентира добре и си вкара автогол. Изравняването дойде със сериозна доза късмет, но беше заслужено. 


В 60-ата минута Дибала стреля от въздуха и за кой ли път Йоронен показа блестящ рефлекс. Логичното се случи в 63-ата минута. Тогава шут на Дибала от пряк свободен удар срещна стената, но след това пръв до топката стигна Пянич и с много прецизен изстрел я прати в долния ляв ъгъл на вратата.

Корини реагира, като пусна в игра ветерана Алесандро Матри и той доста раздвижи атаките на домакините. Юве се стремеше да контролира мача, но допускаше грешки в защита. При поредната от тях Бизоли се оказа непокрит на далечната греда, но от въздуха стреля в аут. Малко по-рано Игуаин пропусна да реши всичко в полза на шампионите.

В 78-ата минута подмина две нарушения в центъра и Бреша организира опасна атака, но този път Шчесни внимаваше и предотврати изравнителен гол.  До края имаше няколко нервни ситуации, но Ювентус постигна своето и вече е лидер в класирането.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки