Берое мина лесно през Поморие за Купата

Иван Минчев и Бригидо вкараха за успеха на старозагорци

Берое мина лесно през Поморие за Купата
Берое отстрани с 2:0 Поморие за Купата на България. Мачът се игра в Несебър, а попаденията за старозагорци отбелязаха Иван Минчев в 26-ата минута и Бригидо в 65-ата минута.
 
Мачът започна с опасност пред вратата на елитния тим. Чукалов центрира, а Кънев отправи удар с глава, който обаче не затрудни Перниш. В следващите пет минути Берое организира две добри атаки, които завършиха с извеждащи подавания, но защитата се справи.
 
В 16-та минута Чукалов бе изведен зад гърба на отбраната и стреля, но Перниш спаси. В 24-ата Тодоров отрази удар на Мартин Камбуров. Две по-късно Берое поведе в резултата. Иван Минчев изпълни перфектно пряк свободен удар от границата на пеналта – 0:1
 
След половин час игра Кижев от домакините не намери очертанията на вратата отблизо. До края на полувремето Берое владееше инициативата, но до нови голове не се стигна.
 
На почивката Александър Томаш извърши две промени в състава. В игра се появиха Зоран Йосипович и Карлос Охене, които замениха Мартин Камбуров и Иван Минчев.
 
Две минути след подновяване на играта Йосипович бе изведен в наказателното поле и стреля в движение, но вратарят отрази удара на нападателя. В 49-та минута Бригидо намери Желев в наказателното поле. Играчът успя да отправи удар, но топката мина на сантиметри от гредата.
 
В 58-та минута Ненов изпълни добър пряк свободен удар, но Тодоров успя да избие. Берое удвои своя аванс в 65-та минута. Бригидо проби по левия фланг, влезе в пеналта и прати топката в мрежата с хубав диагонален удар – 0:2
 
В 76-та минута Иванов отправи атрактивен удар от въздуха на границата на пеналта, но не намери целта. Четири минути след това Вандерсон намери очертанията на вратата от пряк свободен удар, но не затрудни вратаря. В 81-та минута Христов засече с глава центрирана топка от левия фланг, Перниш обаче спаси.
 
До края на мача нямаше сериозни опасности пред някоя от вратите и Берое се класира заслужено за следващия кръг от надпреварата.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки