Европейската седмица на спорта #BeActive достигна до близо 10 000 души (СНИМКИ)

Учениците бяха най-активни по време на спортния панаир в “Арена Армеец”

Европейската седмица на спорта #BeActive достигна до близо 10 000 души (СНИМКИ)

В продължение на една седмица в София се проведоха редица събития под мотото “Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб”.

Петото издание на Европейската седмица на спорта #BeActive беше най-мащабното до момента.

Над 10 000 души посетиха “Арена Армеец” в рамките на уникалния спортен панаир, организиран от Министерството на младежта и спорта.

Тази година кампанията имаше за цел да насочи младежи от различни възрасти към спорта чрез атрактивни демонстрации в многофункционалната спортна зала.

Панаирът #BeActiveFair предизвика най-голям интерес сред учениците. През тази седмица десетки столични учебни заведения включиха в своите програми посещение на “Арена Армеец”.

Всеки ден над 100 доброволци от близо 50 федерации и спортни клубове призоваваха децата да спортуват чрез разяснителни програми, личен пример и възможност зрителите сами да вземат участие в игрите. 

Близо 5000 ученици посетиха спортния панаир. Те имаха възможност да се срещнат и с част от звездите на българския спорт, които са посланици на инициативата.

Гимнастичките от националния ансамбъл, индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин, боксьорите Даниел и Боян Асенови, състезателят по тенис на маса Денислав Коджабашев и легендата Йордан Йовчев призоваха всички да изберат спорта, който харесват.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев също се включи в редица демонстрации и разговаря лично с представителите на различни спортни клубове и с гостите на спортния панаир.

В “Арена Армеец” посетителите имаха възможността да присъстват на демонстрации по футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, художествена гимнастика, бокс, борба, таекуондо, карате, джудо, автомобилизъм, мотоциклетизъм, стрийт фитнес, водни спортове и много други.

Европейската седмица на спорта беше закрита с второто издание на #BeActiveNight пред НДК. В атрактивните демонстрации на по-екстремни спортове се включиха стотици столичани.

България беше една от 42-те страни в Европа, които през тази година организираха Седмицата на спорта.

Общо 14 000 000 души, независимо от пол и възраст, участваха в над 50 000 събития.

Целта е обща в цяла Европа - водене на здравословен начин на живот.

#BeActive 2019 се осъществи по инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС.

Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки