Ковач: Октоберфест е супер, когато си лидер

Треньорът на Байерн мина Хитцфелд и Ван Гаал и подгони Гуардиола

Ковач: Октоберфест е супер, когато си лидер

Треньорът на Байерн Нико Ковач изрази задоволството си, че шампионите оглавиха класирането в Първа Бундеслига след 6-ия кръг. Това стана възможно след успеха с 3:2 навън срещу новака Падерборн, докато в същото време РБ Лайпциг падна с 1:3 у дома срещу Шалке 04. Баварците с 14 точки дръпнаха с една пред биковете. Ковач обаче не спес­ти и критиките си за предста­вянето на своите.

"Не играхме много добре. През първото полувреме игра­та беше отворена и трябва­ше да поведем 2:0 или 3:0. След почивката рано удвоихме, но позволихме на съперника да се върне в мача и сами си услож­нихме живота. Голът на Левандовски ни успокои, но отново накрая трябваше да трепе­рим. Като цяло ни липсваше доминация през всичките 90 минути, каквато искам. Все пак е супер, че по време на Ок­тоберфест сме лидери", заяви хърватинът, визирайки доби­лия световна слава традицио­нен бирен купон в Мюнхен.

"Вече има добри дуети в атака в цяла Европа. И при нас Левандовски и Коутиньо се чувстват отлично както на терена, така и извън него. Филипе е талантлив футболист и страхотен човек. Роберт има близка връзка с него, така че мисля, че тепърва ще видим много красиви неща и от два­мата", добави Нико и комен­тира, дали е възможно Левандовски да вкара 40 гола в пър­венството. Полякът чупи на­ред рекордите и освен че се е разписал във всички кръгове, до момента има общо 10 попаде­ния, което не е постигал никой досега.

"Трябва да има подкрепата на останалите и засега се полу­чава. Лева е в отлично настро­ение и отборът печели благо­дарение на головете му. Но се­зонът е дълъг и всичко може да се случи. Ако е здрав, мисля, че ще успее да отбележи 40 гола", завърши треньорът на Байерн.

На "Бентелер Арена" хърва­тинът имаше още един повод за радост, след като увеличи серията си на 20 мача без загу­ба (164-0) в първенството. По този начин Нико изпревари ко­рифеите Отмар Хитцфелд и Луис ван Гаал в клубната исто­рия. Последното поражение на Ковач в Бундеслигата бе с 1:3 на 2 февруари при гостуване­то на Леверкузен.

Сега 47-годишният хърва­тин дори може да мечтае за рекорда на Пеп Гуардиола, кой­то постигна 28 поредни мача без загуба от 9 август 2013-а до 5 април 2014-а. Втората и третата серия се държат от Юп Хайнкес - с 27 (3.5.1988 -25.3.1989) и 25 (3.11. 2012 -8.5.2013). Следват Удо Латек и пак Хайнкес с по 23, а Гуардио­ла има и 21 поредни мача без поражение.

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Германия надигна глава за обрат над Нидерландия (ВИДЕО)

Тони Кроос с мач №108 за Бундестима

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Германия изненада неприятно Франция в Лион (ВИДЕО)

Маншафта стигна до успех с 2:0

Ройс е готов да остане в Дортмунд, но раздялата е по-реален вариант

Клубът не му предлага нов договор

Звездата на Леверкузен: Бъдещето ми не зависи от решението на Чаби Алонсо

"Не свързвам пътя си с неговия", каза Флориан Вирц

Айнтрахт връща Ван де Беек на Юнайтед, няма да го откупува

Той отпадна от сметките на треньорското ръководство

Шаби Алонсо реши къде продължава

Треньорът е желан от 3 гранда

Нагелсман с подробности за травмата на Нойер

Много досадна травма, призна селекционерът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки