Селекционерът на сръбските младежи обяви състава за България

Защитник на Фиорентина отпадна заради счупен нос

Селекционерът на сръбските младежи обяви състава за България
Илия Столица беше представен като нов селекционер на младежкия отбор на Сърбия до 21 години и емоционално заяви: "Когато Сърбия те зове много задачи трябва да оставиш на заден план!". Той беше съпроводен от спортния директор на Футболния съюз на Сърбия Владимир Матияшевич.
 
Първата обявена от него група е от 24 футболисти за мачовете с България в София на 11-и октомври и с Полша четири дни по-късно. Столица е наясно, че привличането му на поста е заради слабия старт- поражение от Русия и равенство у дома с Латвия. Ако сърбите искат да запазят шансове за класиране, трябва да търсят подобрение в следващите мачове.
 
Според него играчите не са показали най-доброто от качествата си и има много причини за това. Но Сърбия тръгва по пътя на Англия, Германия и Испания и се надява в следващите 10 години националните отбори да са на по-високо ниво.
 
Двама футболисти, които са били в плановете му, отпадат поради различни причини. Левия бек на Фиорентина Алекса Терзич е със счупен нос и се подлага на операция. 17-годишният Филип Стеванович, който играе като крило за Партизан, след разговор е изпратен в селекцията до 19 години. Армин Джерлек, Джордже Йованович (Картахена), Йован Кокир (Войводина) са в слаба форма и поради това не са взети, както и Урош Рачич, обясни още новият селекционер.
 
Състав на младежкия отбор на Сърбия за мачовете с България (на 11-и октомври) и с Полша (на 15-и октомври):
 
вратари: Марко Илич (Вождовац), Душан Маркович (Рад), Джордже Петрович (Чукарички)
защитници: Светозар Маркович (Олимпиакос Пирея, Гърция), Ранко Веселинович и Младен Деветак (двамата от Войводина), Страхиня Павлович и Златан Шехович (двамата от Партизан), Димитрие Каменович (Чукарички), Ерхан Машович (АС Хорсенс, Дания), Страхиня Бошняк и Йован Нишич (двамата от Вождовац)
полузащитници: Велко Бирманчевич (Чукарички), Ниегош Петрович и Велко Николич (двамата от Цървена звезда), Иван Илич и Лука Илич (и двамата от НАК Бреда, Холандия), Желко Гаврич (Графичар Белград)
нападатели: Лука Аджич (Андерлехт, Белгия), Филип Ступаревич (Прибрам, Чехия), Никола Чумич (Раднички Ниш), Душан Влахович (Фиорентина, Италия), Деян Йовелич (Айнтрахт Франкфурт, Германия), Слободан Тедич (Чукарички)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки