Бербатов: Не може да се каже дали Меси или Кристиано е по-добър

„На 38 години съм и всичко ме боли, а вижте Ибра и Роналдо“

Бербатов: Не може да се каже дали Меси или Кристиано е по-добър

Преди по-малко от месец българската звезда на световния футбол Димитър Бербатов обяви оттеглянето си от футбола.

И в интервю за авторитетното издание goal.com той може би разкри каква е причината да се реши на тази стъпка, въпреки че неведнъж е обявявал, че все още му се играе.

Той е на 38 години и споделя, че всяка сутрин се буди със страшни болки вследствие на времето, прекарано на терена и контузиите.

"Вижте един Златан Ибрахимович! Да, американският шампионат не е като Италия, Англия или друго от големите първенства, но той продължава да е на високо ниво. И аз като него съм на 38 години, а сутрин като се събудя и ме боли цялото тяло. Гледам Ибра и си мисля: "Какво по дяволите! Как го прави!". Може би той има нещо, което аз нямам и затова още играе футбол", заяви Бербатов, цитиран от Гонг.

"Имам само шиб*н респект и към продължителността на кариерата на Роналдо. Той е на 34! И все още е голямата звезда на всеки отбор, за който играе. Беше така в Англия, после в Испания, а сега дори и в Италия. Справя се великолепно във всеки един шампионат, в който се появи."

"Вижте само каква е физиката му, как се приготвя за всеки един сезон, за всеки един мач. Той има всичко необходимо, за да остане завинаги млад. Той е млад по душа и си личи, че е млад и тялом и това му помага много", посочи Бербатов и разкри, че бившият му съотборник в Манчестър Юнайтед, както и Лео Меси заслужават всяка година да взимат всички награди, просто защото са най-великите.

"Как можете да отделите Роналдо от Меси? Или да ги сравните? Мисля, че всяка година всички награди трябва да отиват за тях и те да си ги поделят поравно. Никога не можеш да кажеш, че единият е по-добър от другия. Роналдо иска всички награди, просто защото е свръхамбициозен и иска да чупи всеки рекорд всяка година."


"Меси може би не го показва с поведението си, но съм сигурен, че когато вкъщи се настройва за мач, си казва: "Сега ще изляза на терена и ще ги унищожа!". Когато си добър, го осъзнаваш и няма от какво да се срамуваш. Той е наясно колко е велик", заяви още Бербо.
Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки