Салпаров: Не знам как ще работим с толкова напрежение в националния

"Трябва да подтиснем егото. Няма да се женим един за друг"

Салпаров: Не знам как ще работим с толкова напрежение в националния
Тази вечер шампионът на България Нефтохимик и носителят на Купата на България - Хебър, ще определят носителя на Суперкупата на България по волейбол при мъжете. Столичната зала "Христо Ботев" е домакин, а сблъсъкът е от 18:30 часа.
 
Новият сезон в първенството загатва, че ще бъде едно от най-интересните заради присъствието на играчи като Теодор Салпаров, Тодор Алексиев, Николай Николов, Георги Братоев. Част от тях не попаднаха в сметките на националния селекционер Силвано Пранди за Европейското първенство и олимпийската квалификация. След разочароващото представяне на "лъвовете", от Българската федерация по волейбол заявиха, че италианецът може да остане начело на тима, но само ако върне играчите, на които не разчита по време на шампионата на Стария континент и на квалификацията за олимпийските игри във Варна.  Евентуалното връщане според Теодор Салпаров може да бъде нож с две остриета.
 
"Със сигурност и те търсят възможно най-добрия вариант, за да сплотят отбора и да съберат всичко най-добро за тази квалификация. Обаче поради стеклите се обстоятелства не знам как ще се работи в тези 15 дни с този колектив, в който има толкова напрежение и толкова неща се изказаха в медиите. Не знам дали е за добро или за лошо. Дай боже да е за добро", коментира дългогодишното либеро на националния тим.
 
След отпадането на осминафинала на европейското първенство, подвластен на емоциите си, Салпаров, заяви, че е изиграл може би последния си мач с националната фланелка. Ден по-късно волейболистът размисли.
 
"Казах го и под емоция, но си го казах с чисто съзнание. Въпросът е, че бях поел ангажимент към националния отбор, към моите колеги и треньори, че ще изиграя квалификацията, която е в Берлин, а така ще излезе, че се отказвам и предавам отбора. Това е недопустимо, затова ще си изиграя олимпийската квалификация. Дай боже да играем добре и минимален шанс, ако има да се класираме, аз ще бъда най-щастлив от всички, защото една Олимпиада ще ми е един прекрасен завършек на кариерата в националния отбор. Силно се надявам да се случи.", каза Салпаров.
 
В името на националния отбор и преследването на олимпийската мечта, всички страни трябва да подтиснат егото си.
 
"В крайна сметка, никой с никой не трябва да се обича. Няма да се женят състезателите един за друг. В името на българския волейбол, защото след нас трябва да оставим нещо на тези момчета, които идват. Ако може да се потисне егото в името на България, 2 седмици да се стиснат зъби и да покажем това, което си можем ние. Тъй като ние няма да станем по-добри на тези години, но дадем максимума, на който сме способни, за да имаме теоретичен шанс да се класираме."
 
Сега, волейболистът фокусира изцяло вниманието си към родното първенство с екипа на Нефтохимик. Вече не брои сезоните в кариерата си, защото са прекалено много.
Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки