Калин Каменов: Ще правим срещи с футболистите, докато не ги вкараме в ред

Ако продължим с тези резултати, ще има сериозни финансови санкции, категоричен е шефът

Калин Каменов: Ще правим срещи с футболистите, докато не ги вкараме в ред
Кметът на Враца Калин Каменов, който на практика е и шеф на местния Ботев, говори пред "Тема спорт" за тежката загуба на тима от Берое и бъдещето на клуба. Той и треньорския състав вчера имаха среща, след която екипът говори и с футболистите.
 
"Сега на ред са футболистите, които трябва да говорят на терена. Ще правим срещи с тях, докато не ги вкараме в ред. И аз, и феновете не сме доволни от това, което показва отборът.
 
Не е нормално и ако продължим с тези резултати, ще има сериозни финансови санкции. Качествата ги имаме, но трябва да ги покажем на терена. Необходимо е да демонстрираме по-голямо раздаване и желание. Затова беше проведена срещата - да стимулираме и надъхаме играчите", каза Каменов.
 
По отношение на загубите от Царско село и Берое той заяви: "Пораженията се дължат на отпускане, подценяване и изключително груби индивидуални грешки. Тези грешки водят до нелепи ситуации. Срещу Берое се бихме сами. Ние сме си виновни и оттам тези, които са сгрешили, носят последствията", допълни Каменов.
 
По отношение на бъдещето на треньора Сашо Ангелов пък Каменов заяви: "Треньорът ще води отбора. Очакваме да амбицира играчите и да ги подготви добре за следващите мачове. Говорихме с футболистите, че не бива да допускаме несериозно отношение", каза още Каменов.
 
Във фейсбук страницата на Ботев Враца също се появи кратко изявление: "Вече 3 години доказваме, че доверието към треньора е най-важно за развитието на един клуб. Неслучайно Сашо Ангелов е най-дълго задържалият се на поста си треньор в елита. Вярваме, че ще се справи със ситуацията и очакваме коренна промяна в отношението на играчите", написаха от Ботев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки