Акрапович: Купата с Локо Пд е върхът на кариерата ми

„Всичко е възможно, ако продължим по този начин“, каза треньорът в интервю

Акрапович: Купата с Локо Пд е върхът на кариерата ми

Наставникът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович бе гост в предаването "Домът на футбола", където сподели мнението си относно трудностите, които е срещнал в клуба и основните си цели за в бъдеще. Босненският треньор коментира трудностите в налагането на схемата на отбора.

"Първото нещо, което е нужно за системата 3-5-2, са футболистите. Трябва да разполагаш с играчи, които умеят да правят бърз преход в двете фази - и атака, и защита. Нужно е време тази постройка да се усвои, затова най-подходящият момент е подготовката. Още когато поех отбора исках да играем така, но нямах нужните футболисти - затова излизахме в схема 4-3-3. После ги намерих. Сега вече имаме време и желание от футболистите. Виждате, че нещата вървят", каза той.

"Трудно е да се свикне, но когато имаш интелигентни футболисти е по-лесно. Необходимо е време и играчи с желание. Трябва да разполагаш с футболисти, които искат да играят така. Ако има двама-трима, които не са съгласни с тази система, няма да се получи. Но сега нямаме този проблем, всеки един ме слуша внимателно и изпълнява указанията, което е важно."

"Аз успях да убедя футболистите, че трябва да сме едно цяло. Да имаме едно сърце и една душа. Феновете също са важна част. Имахме и някои неуспешни моменти, което е нормално. Но след време започнах да усещам положителната обстановка в съблекалнята. Въведох някои правила, които футболистите да спазват. Аз, естествено, също приемам съвети от моя ръководител. Нещата стават така, както всички искаме."

"Много е трудно - тъкмо влезеш във форма и идва прекъсване за националния отбор. След това имаш мач срещу ЦСКА, не знаеш как ще се справи отборът. После имаш Черно море, който също е достатъчно силен състав. Трябва да намериш правилната тактика, всички да са подготвени. Освен това имаш и състезатели, които играят за родината си. Това не е предимство, защото пречи на нормалния тренировъчен цикъл", допълни наставникът и изрази задоволството си от изравнената серия от 6 поредни шампионатни победи, но остана здраво стъпил на земята.

"Във футбола всичко е възможно, но ако не даваш максимума, никога няма да получиш максимума. Работим, за да постигнем тази цел, ще направим всичко възможно да запазим тази серия. Ако продължим така, всичко е възможно. Но да не бързаме", заяви Акрапович. 

"Много е важно отбор и фенове да са едно цяло. Какво по-хубаво от това? Това бе основната ми цел и първото нещо, което казах. Искам да сме едно семейство, да се радваме заедно. Ще даваме най-доброто, а те също отвръщат с най-доброто. Те са уникална публика, която ни подкрепя 90 минути. Това не се вижда често по терените", посочи Акрапович и сподели, че Купата на България с Локо Пловдив е най-ценната в неговата кариера, но се надява, че това е само началото.

"След всичко, което стана тук, тази купа с Локо Пд ми е много скъпа. Знаете, преди финала почти никой не ни вярваше. По време на самата среща контролираме събитията на терена. Чувството е фантастично, беше такова по време на целия мач. Първенствата в града после. Ще ми остане спомен за цял живот. Това е върхът в кариерата ми засега. Може да питате играчите - нито една наша тренировка не е без топка. Нужна е дисциплина, движение, кондиция. Тогава играчите играят така, както искаме и аз, и феновете. Трудностите са да покажеш на играчите, че с подходящата доза адреналин може да се направи всичко на терена. Не съм привърженик на говоренето преди и след мач. Докато върви двубоя, искам тогава да сме максимално концентрирани, да се вложим на 100 процента. Феновете да виждат желание. Това обаче трябва да го има първо в съблекалнята и след това на терена. Нужно е време."

"Не трябва да спираме, защото тази серия не продължава от само себе си. Трябва да сме подготвени, да сме умни, да не забравяме, че е много лесно да паднеш от върха."
Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки