Наполи обжалва наказанието на Анчелоти

Вече не знаем кой ръководи мача, дали е арбитърът, дали е ВАР или е страничният съдия, заяви треньорът

Наполи обжалва наказанието на Анчелоти
Наполи обжалва наказанието на треньора си Карло Анчелоти. Наставникът бе изгонен по време на двубоя с Аталанта, след като нападна рефера Пиеро Джакомели, че не е отсъдил дузпа, нито се е консултирал с ВАР при един сблъсък между Симон Кяер и Фернандо Йоренте в наказателното поле.
 
Сега специалистът е наказан да пропусне сблъсъка с Рома в събота, но неаполитанците се надяват наказанието да бъде премахнато в последния момент от Италианската федерация.
 
“С Анчелоти просто опитвахме да успокоим играчите, за да довършат мача. Не може да дадеш червен картон на някого, който се опитва да помогне. Обяснението на рефера бе: “Трябваше да направя нещо, за да спра тази бъркотия”.
 
Виждаме какви ли не аномалии всеки уикенд заради липса на самочувствие от страна на съдиите. Вече не знаем кой ръководи мача, дали е арбитърът, дали е ВАР или е страничният съдия, който никога не вдига засада, дори и да е очевидна, за да не се налага да носи отговорност.
 
Искаме яснота и уважение. Хората в Неапол заслужават уважение заради всички хубави неща, които направихме в последните сезони. Не можем да бъдем обвинени в неточности от наша страна. Ние не искаме да ни помагат, а искаме яснота. Подобно нещо не бях виждал от пет години насам.
 
Трябва да има причина ВАР да не бъде използван в тази ситуация. Датчанинът се хвърли върху испанеца, който се опитваше да се предпази. В противен случай нямаше да бъде ударен в лицето. Това бе чиста дузпа. ВАР трябва да се управлява от бивши играчи с по 20 години опит, които разбират динамиката на играта”, заяви по този повод спортният директор на Наполи Кристиано Джунти.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки